Ålesund1
Ålesund1

Matfestivalen i Ålesund for 25. gang

Den Norske Matfestivalen i Ålesund arrangeres i år for 25. gang. I uke 35, fra onsdag 26. august til søndag 30. august er det i Ålesund og ved Brosundet bransjen samles. Foruten seminarer og folkeliv langs festivalkaien, skal det arrangeres hele seks norgesmesterskap.

Publisert

I uke 35 arrangeres Matfestivalen i Ålesund for 25. gang. Det meste foregår ved Brosundet (midten av bildet). (Foto: Morten Holt)

Siden oppstarten midt på 1980-tallet har festivalen gått fra å være en bransjesamling til å bli en nasjonal matfestival med mange tilreisende, og samtidig satt byen på det gastronomiske spisekartet.

Festivalen har som formål å bringe kultur og mat sammen, og gi publikum en mulighet til å oppleve tradisjonell og utradisjonell matkultur.

NM i kokkekunst

Hele seks norgesmesterskap skal arrangeres i løpet av festivaluken. Aller størst interesse er kanskje knyttet tilkåringen av årets NM-vinner i kokkekunst.

Petter Beyer vant Linie Award 2009 i juni. I august deltar han i NM i kokkekunst i Ålesund. (Foto: Morten Holt)

12 unge fremadstormende kokker stiller til start, deriblant fjorårets NM i klippfisk i Ålesund, Morten Rathe (Rica Nidelven), fjorårets NM-vinner og Alexander Berg (NB Sørensen) og nybakt vinner av Linie Award 2009, Peter Beyer (Jacobs Bar og Kjøkken).

De tre får sterk konkurranse av ni andre torsdag 27. og fredag 28. august.

Flere norgesmesterskap

De andre NM-konkurranse under Matfestivalen er:

* NM i institusjonskokkfaget (onsdag 26. august)

* NM i sjømat (onsdag 26. august)

Fra premieutdelingen etter NM i sjømat i fjor.

* NM i kjøttfag for lærlinger (torsdag 27. august)

* NM i kjøttfag for svenner (fredag 28. august)

* NM i klippfiskkokk (lørdag 29. august)

Programmet

Det er et fullspekket program hver eneste dag under festivalen.

Hele programmet for årets festival finner du her

"