Riise Gruppen i Oslo Rådhus nett
Riise Gruppen i Oslo Rådhus nett

Storkjøkken-leverandør Miljøfyrtårn-sertifisert

Riise Gruppen er blant de første leverandører av teknisk utstyr til storkjøkken i Norge som har fått Miljøfyrtårn-sertifikatet . Selskapene i Riise Gruppen, Convect AS, Riizan AS, Einar Riise & Sønn AS og Riise Prosjekt AS mottok tirsdag denne uka et diplom som beviser at de er sertifiserte som Miljøfyrtårn-bedrifter. Ordfører Fabian Stang foresto utdelingen i Oslo Rådhus.

Publisert

De ansatte i Riise Prosjekt etter å ha mottatt sertifikatet som viser at Riise Gruppen er Miljøfyrtårn-sertifisert. (Foto: Privat)

- Vi valgte å satse på Miljøfyrtårnet som vårt verktøy i miljøarbeidet. Miljøfyrtårnet fokuserer på hva den enkelte bedrift selv kan aktivt bidra med. Alt ifra bruk av sykkel til jobb, arbeidsmiljø og HMS, forbruk av papir og kontormateriell, energi- og drivstoff-forbruk til avfallshåndtering, samt hvordan produktene vi selger påvirker det ytre miljø, forteller miljøansvarlig Jan Amundrud.

Energibesparende

Danskene har Elsparefonden, der eksempelvis energiforbruk på kjøl og fryseskap er ett viktig kriterium.

- De produkter vi selger innen denne kategori er alle på denne listen over anbefalte produkter. Samtidig som de er energifokuserte er det produkter av høy kvalitet.

det produkter av høy kvalitet. Oppvaskmaskinene vi selger er for lengst endret til ECO-modeller, som betyr lavere forbruk av kjemikalier og lavere vannforbruk. Dette gir store besparelser. Energiforbruket senkes med 15 prosent, forteller Amundrud.

Konkrete og ambisiøse mål

En viktig del av arbeidet er å sette seg ambisiøse miljømål og ha konkrete gode planer for å nå dem.

Med andre ord så er Miljøfyrtårnet både et miljøhandlingssystem og miljøledelsessystem

Daglig leder i Riise Gruppen, Terje Andersen legger til:

- Prosessen frem til sertifikatet har ført til stor entusiasme blant alle ansatte, og økt søkelys på hvordan også hver enkelt kan bidra. Vi er sikre på at vi vil fortsette å videreutvikle oss også i dette arbeidet.

Gaselle-nominert igjen

Jan Amundrud og Terje Andersen i Riise Gruppen sammen med Oslo-ordfører Fabian Stang. (Foto: Privat)

- Riise Prosjekt AS er for tredje år på rad nominert som Gaselle-bedrift. Dette viser at en aktiv satsing på miljø lar seg meget godt kombinere med en sterk vekst, sier han.

Foran budsjett

- Så langt i år ligger vi 25 prosent foran fjoråret, som må sies å være meget bra i ett turbulent marked. Søkelys på miljø er en av flere suksess faktorer for oss, sier Terje Andersen.

Miljøfyrtårn i Tromsø

Lindrup Martinsen AS i Tromsø var blant de aller første storkjøkken-leverandører i landet som ble miljøfyrtårn-sertifisert. Daglig leder Bjørn Martinsen opplyser at firmaet ble sertifisert allerede i august 2001.

Powered by Labrador CMS