Oslo Plaza Sonja Henie Salen

Sonja Henie på Oslo Plaza ferdig renovert

Sonja Henie Salen på Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo er pusset opp for 19 millioner kroner. Hvert år besøker om lag 250 000 konferansegjester salen, noe som gjør den til Norges mest besøkte konferanselokale. Bortsett fra de velkjente lysekronene i salen er alt nytt.

Publisert

Sonia Henie Salen på Radisson SAS Plaza Hotel. (Foto Rezidor)

- Sonja Henie Salen er landets mest besøkte sal for konferanser og banketter. Hvert år besøker 250 000 gjester fra inn og utland salen, og det forsvarer investeringen på 19 millioner kroner, sier Tarje Hellebust, administrerende direktør ved Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo.

Tre måneders hektisk arbeid

Radisson SAS Oslo Plaza. (Foto: Morten Holt)

Arbeidet med å renovere salen startet i midten av desember i 2008 og er nå åpnet med det siste og beste av teknologisk utstyr. Sonja Henie Salen har et gulvareal på hele 860 kvadratmeter og en takhøyde på seks meter. Arkitekt er Living Design AB, Stockholm.

Innviet i 1990

- Nå er håndverkerne ute, og salen står ferdig med et fremtidsrettet og elegant design. Det eneste vi beholder av det opprinnelige, er de til sammen 14 lysekronene, sier Hellebust.

Salen ble innviet første gang i anledning hotellets offisielle åpning av kong Olav V den 14. mars 1990.

Miljøvernminister Erik Solheim var først ut i den nyrenoverte salen i forbindelse med en konferanse med 450 deltagere.

Skal vi danse

Salen har rommet en rekke konferanser opp gjennom årene, og ikke minst mange berømte foredragsholdere og gjester. Listen er lang og inkluderer store internasjonale konferanser i regi av FN og NATO, og live konserter med Simply Red og Earth Wind & Fire. TV2 spilte inn første sesong av Skalv vi danse i salen.

Fredsprisvinnere

Fra 1990 har alle Nobels Fredspris vinnere avholdt pressekonferansen i forkant av Nobelkonserten i Sonja Henie Salen flankert av konferansierer som Tom Cruise, Oprah Winfrey, Sharon Stone og Michael Douglas.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS