Concha Anne Eliasson og og Filipe Neira nett
Concha Anne Eliasson og og Filipe Neira nett

Concha y Toro Norway er etablert

Concha y Toro Holding er den ledende leverandøren av chilensk vin til Norge med 1,7 millioner liter solgt i 2008. Nå starter de sin egen importvirksomhet her til lands. Concha y Toro er Sør-Amerikas største vinprodusent, og representert med 10 500 hektar vinmarker i Chile og Argentina.

Publisert

Concha y Toro. (Foto: Visitchile.com)

Selskapet dyrker druer i vindistriktene Maipo, Maule, Colchagua, Curico, Casablanca og Mendoza.

Total årsproduksjon er på 110 millioner liter. Selskapets forskjellige datterselskap har i lang tid vært etablert i de norske markedet med et bredt sortiment av produkter som Viña Maipo, Trivento, Sunrise og Casillero del Diablo.

Filip Neira leder satsingen

Som en del av en nordisk plan har Concha y Toro startet importvirksomhet i Sverige og Finland, og er nå etablert i Norge med

Anne Eliasson og Filipe Neira i Concha y Toro Norway.

kontorer på Skøyen i Oslo. Cuveco AS blir samarbeidspartner på logistikksiden. Selskapet ledes av Felipe Neira, som har bred kjennskap til det nordiske markedet.

- Jeg vil takke våre tidligere distributører, Engelstad AS og Brand Partners AS, for en utmerket innsats med produktene i Norge over mange år. Concha y Toro Norway AS står foran store utfordringer og muligheter og vi vil fortsette å bygge merkevarer og tilby kvalitetsviner til våre norske konsumenter, sier Felipe Neira.

Fra Brand Partners

Markedssjef Anne Eliasson kommer fra en produktsjefsstilling i Brand Partners AS. Hun er utdannet sommelier, og har lang erfaring fra vinbransjen.

- Jeg har arbeidet med produsenter fra hele verden. men gleder meg nå til å fokusere på Chile og Argentina, som er fantastiske vinland. I 2008 hadde Chile, ved siden av Italia, den største veksten på Vinmonopolet, og den positive trenden fortsetter i 2009, sier Anne Eliasson.