Bent Stiansen Ny bok nett
Bent Stiansen Ny bok nett

Stiansens tredje kokebok

Denne uka var Annette og Bent Stiansens tredje kokebok klar for utgivelse. Boka Stiansen inviterer til fest, som er på over 340 sider, er den mest omfattende boka ekteparet har laget.

Publisert

Det er derfor en svært omfattende bok som Stiansen denne gangen har gitt ut.

Og i tillegg til å presentere oppskrifter til 20 festmenyer, gir paret også tips og råd til hvordan en stor festdag skal arrangeres.

Deler erfaringene

- Vi deler våre erfaringer etter mange år som vertskap på Statholdergaarden. I boka tar vi for oss de fleste typer fester, som for eksempel barnedåp, konfirmasjon eller store bursdagsselskap. Vi viser hvordan du enklere kan gjennomføre festdagen. De eneste festdagene vi ikke har tips, råd og menyer til er bryllup og begravelse. I bryllup skal du ikke stå på kjøkkenet! sier Bent Stiansen til horecanytt.no.

For folk flest

Han understreker at boka er skrevet for vanlige folk, ikke profesjonelle kokker.

- Alle ingrediensene får du kjøpt i vanlig gode dagligvareforretninger. En av våre intensjoner er at det skal være enkle oppskrifter, sier Stiansen.

Stiansens vintips

Boka inneholder også en stor bolk med anbefalte vintips.

- Det er veldig mange viner som passer til mange forskjellig typer mat. Vi har gradert vinene fra 1 til 5 slik de passer til rettene, og alle med 3 eller mer passer utmerket. Den aller beste vinen får 5, men vi anbefaler altså også de vi gir 3 eller 4, sier Stiansen.

11 500 i førsteopplag

Stiansen inviterer til fest kommer i første opplag ut i 11500 eksemplarer, og utgis av over forlaget Font Forlag.

- Vi er veldig glade hvis vi selger 10 000 eksemplarer før jul, men har et lite hemmelig mål om å nå det dobbelte, sier Statholdergaarden-kokken smilende.