Jonas Lundgren
Jonas Lundgren

Lundgren svensk Bocuse-mann

Jonas Lundgren (26) skal representere Sverige i Bocuse d'Or, og blir en av Geir Skeies hardeste utfordrere i Bocuse d'Or Europe i Stavanger.

Publisert

Jonas Lundgren er ikke ukjent med Bocuse Europe-presidenten Eyvind Hellstrøm. De siste årene har han nemlig vært kjøkkensjef på Bagatelle i Oslo.

Han har også bakgrunn fra Le Canard, hos berømte Philip Howard på The Square i London og i Napy Valley hos legenden Thomas Keller på The French Laundry.

Til Oslo

Etter Grunnskolen hadde han satt kokkeutdannelse som fjerde valg for videre skolegang. Men det endte med at han begynte på Globen Hotell- og restaurangskole, men det var ikke før i læretiden på Gondolen og Sturekompagniet, at han virkelig forsto at det var kokkeveien han skulle gå. Siden den tid har han for det meste holdt seg utenlands, og da spesielt i Oslo.

Fra Luxembourg

Jacques Schoumacker (24) arbeider til daglig på Restaurant Les Roses på Casino i 2000 Mondorf, blir Luxembourgs representant.

Uttaket ble organisert på hotellfagskolen Alexis Hier i Diekirch, og på menyen sto samme råvarer som blir å finne i Stavanger, laks og lam med garnityrer. Det ventes en gruppe på nærmere 50 personer til Stavanger i juli for å følge Schoumackers kulinariske prestasjoner.

Malta

Robert Cauchi er navnet på Maltas Bocuse-deltaker.

Den kommende måneden er det lignende uttak i Belgia, Finland, Ungarn, Sveits, Spania og Russland, mens Asias deltakere plukkes ut etter en tilstelning i slutten av mai.

Følg utviklingen mot Bocuse d'Or Europe på våre nettsider http://www.horecanytt.no/.

"