Hotel Union Øye2

- Har solgt hotellet, ikke sjelen

Ærverdige Hotel Union Øye er solgt, men Per Ola Ratvik, som de siste 20 årene har bygd opp igjen det 117 år gamle hotellet sier: - Vi har solgt hotellet, men ikke sjelen vår.

Publisert

For eierne Johan Øye, Idar Nordang og hovedaksjonær Per Ola Ratvik blir fortsatt med i prosessen selv om hotellet fra 1. januar 2009 får nye eiere; event- og reiselivsselskapet 62° Nord med Knut Flakk i spissen.

Les også: Hotel Union Øye skal selges.

Blir med videre

Ifølge avtalen blir nemlig Ratvik & Co værende på hotellet i minst tre år til, og gründeren blir som en oppsynsmann å regne. Han skal påse at den kommende utbyggingen skal være tro mot den opprinnelige sveitserstilen, og påse at ethvert påbygg utvendig og innvendig står i stil med det opprinnelige bygget.

- Det skal stå i total harmoni, presiserer Ratvik.

Bygges ut etter originaltegninger

Hotellet skal ikke bare skifte eier, det skal også bygges ut etter gamle originaltegninger.

"

- Hotellet vart opprinnelig tenkt mye større enn det ble. Vi sitter heldigvis på originaltegninger fra 1880-årene, og det blir en spennende tid her de neste årene. Hotellet blir trolig dobbelt så stort som nå, og planen er at det fra å være et sommerhotell på sikt skal bli et helårshotell, forklarer Ratvik.

Engelsk hage

I tillegg til å bygge ut hotellet foreligger det også planer om å bygge en stor klassisk engelsk hage på markene ned mot fjorden. En hage med eksotiske vekster, labyrinter og kanskje også et kapell i sveitserstil.

Celebre gjester

Få av våre gamle trehoteller har mer sjel enn sveitserstilhotellet Union Øye på Sunnmøre. Her har det overnattet og bodd konger og dronninger, keisere, diktere, komponister, forfattere, polfarere, tindebestigere og statsmenn.

Mange av dem har fått rommene oppkalt etter seg, som Roald Amundsen, Fridtjof Nansen, fjellklatrer Slingsby, Bjørnstjerne Bjørnson, Henrik Ibsen, Edvard Grieg, Sir Arthur Conan Doyle, Karen Blixen, Dronning Willemina av Nederland, Keiser Wilhelm av Tyskland (besøkte hotellet 22 ganger!), Dronning Sonja, Dronning Maud og Kong Haakon, for å nevne en del av hotellets gjester gjennom tidene.

Riktig tidspunkt for salg

- Etter 20 kreative år med restaurering er vi kommet til at tiden er inne for å selge til krefter som har ressurser og ønske om å videreutvikle hotellet mange hakk videre, sier Ratvik.

- Jeg er kanskje mer en gründertype som liker å skape ting. Når Union Øye nå mer er inne i en driftsfase, og dessuten står foran en kostbar, men påkrevd utbygging, er det riktig å overlate det videre arbeidet til andre. For meg var det et helt riktig tidspunkt nå, sier tidligere hovedaksjonær Ratvik.

Les mer om Hotel Union Øye i neste nummer av Horeca (nr. 5 2008)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS