Nofima logo nett

Fra Matforsk til Nofima

Matforsk, Fiskeriforskning, Norconserv og Matforsk er historie. Det nye selskapet, som omfatter de fire tidligere virksomhetene, har fått navnet Nofima. Hovedkontoret og konsernsjef er lagt til Tromsø.  

Publisert

Det nye store forskningskonsernet skal drive tverrfaglig forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matnæringen.

Selskapets store visjon og mål er å være både pådriver og premissgiver for utviklingen av norsk matproduksjon, i vann og på land. Nofima skal være en ledende forskningsstasjon for matnæringen, og sørge for kompetanseoverføring og synergi mellom aktørene i næringen.

Tromsø hovedkontor

Nofimas konsernsjef Ørjan Olsvik og Nofimas stab er lokalisert til Tromsø, med forskningsstasjoner spredt over hele landet.

Aller mest kjent er kanskje stasjonen på Ås. Videre har Nofima forskningsstasjoner i Stavanger, Bergen, Sunndalsøra.

I tillegg disponeres sjø- og landanlegg i Kårvik, Røsneshamn og Kraknes (alle i nærheten av Tromsø), Averøy (Sunnmøre) og Austevoll (utenfor Bergen).

Fire nye avdelinger

Selskapet har til sammen 450 ansatte, og de fire selskapene omsatte i fjor for om lag 440 millioner kroner.

Navnene på de nye avdelingene i er Nofima Marin, Nofima Mat, Nofima Ingrediens og Nofima Marked.

Liv B. Ulriksen er direktør for Nofima Marin med kontorsted Tromsø, Øyvind Fylling Jensen er direktør for Nofima Mat med lokalisering i Ås, Ola Flesland er direktør for Nofima Ingrediens med kontor i Bergen og Bjørn Eirik Olsen er direktør for Nofima Marked med utgangspunkt Tromsø.

Eiere

Eierforholdet i det nye selskapet er som følger: Staten v/Fiskeri- og kystdepartementet (56,8 prosent), Stiftelsen for landbrukets næringsmiddelforskning (33,2 prosent) og Akvainvest Møre og Romsdal (10 prosent).

Styret

Styret for Nofima består av leder og advokat Endre Skjørestad, Trygve Myrvang (direktør Norges Råfiskelag), Ragnhild Indgjerd Værdal (landbruksdirektør i Nord-Trøndelag), Ragnhild Christensen Solheim (direktør Nortura), Aino Olaisen (direktør Helgelandstorsk), Knut Reinset (varaordfører Sunndal kommune), Stig Fossum (høgskoledirektør Høgskolen i Bodø), Jan Egil Pedersen (forbundsleder Norsk Nærings- og nytelsesmiddelforbund), Kristin Hollung (ansatte representant Nofima Mat), Bjørn Inge Bendiksen (ansattes representant Nofima Marked) og Svein Are Mjøs (ansattes representant Nofima Ingrediens).

Powered by Labrador CMS