Ansatt som skolerestaurantsjef

Ove Sjåstad blir Norges første skolerestaurantsjef. Han er ansatt som kokk på nye Hundsund skole på Fornebu utenfor Oslo, der skolens elever skal serveres varm mat hver eneste dag når skoleåret starter til høsten.

Publisert

Sjåstad får ansvaret for å tilby skolens 160 elever varm, sunn lunsj hver eneste dag. Maten selges til selvkost, og vil koste 35 kroner dagen.

Variert kost

- Jeg gleder meg. Dette blir annerledes enn de tidligere jobbene mine i hotell- og restaurantbransjen, sier Sjåstad til Dagbladet.

Mat som laksefilet, torsk, kylling, lasagne, rikelig med grønnsaker og kanskje hjemmelaget pizza en gang i blant, vil stå på menyen når Sjåstad setter i gang fra høsten.

Forening i bresjen

Det er Snarøya kvinne- og familielag med Liselotte Bjelke i spissen som har tatt initiativ til varm lunsj ved den nye skolen (artikkel i Horeca nummer 8 2007), og det er foreningen som har ansatt Sjåstad.

De ivrige lagsmedlemmene står også for inventaret i det nye storkjøkkenet, i tillegg til at de i starten vil bidra med det praktiske arbeidet ved kjøkkenet.

På sikt er det meningen at elevene også skal bidra på kjøkkenet til skolerestauranten Harddisk Café.

Spennende kost

- Vi er stolte av å ha fått til dette i samarbeid med skolens ledelse. Vi synes det er viktig at tenåringene får i seg nok og variert mat når de er på skolen. Den sedvanlige matpakka kan bli både kjedelig og for lite mettende, sier Liselotte Bjelke i Snarøya Kvinne- og familielag.

Varm lunsj vil koste 35 kroner dagen i form av foreldrebetaling, og initiativtakerne håper at foreldre og elever vil slå til på dette. Den skal selges til selvkost, og nytes i hyggelige omgivelser.

Powered by Labrador CMS