Molde med Rica Seilet
Molde med Rica Seilet

Rica Seilet er miljømerket

Da Naturvernforbundets leder var på besøk i helga fikk Rica Seilet Hotel beviset på at de oppfyller verdens strengeste miljøkrav for hoteller. - Nå har Rica Seilet Hotel nådd en viktig milepæl i miljøarbeidet, og det gratulerer jeg dem med, sier leder Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund.

Publisert

I helga overrakte Haltbrekken diplomet som viser at Rica Seilet Hotel nå er svanemerket til hotelldirektør Ragnar Palsson.

Dermed er hotellet i Molde Rica-kjedens tredje norske hotell som oppfyller kriteriene for å få Svanen på døra. Kravene er allerede de strengeste i verden for hoteller, og de skjerpes kontinuerlig for at bransjen skal bidra stadig mer i den globale klimadugnaden.

Felles løft

- Vi vet at hotellene som oppfyller kravene for å få Svanen, både sikrer klimagevinster og reduserer bruken av miljøfarlige stoffer i samfunnet. Helhetstenkningen er den største kvaliteten med dette merket. Ingen bedrift oppnår merket hvis de bare fokuserer på noen avdelinger eller utvalgte områder, mens de lar ting skure og gå andre steder. Det er et felles løft i hele virksomheten som ligger bak en Svane på døra, sier Haltbrekken. Det er stiftelsen Miljømerking som kontrollerer at miljømerkede bedrifter oppfyller kriteriene og som utsteder lisensene til å bære miljømerket. Stiftelsens markedsansvarlig Tormod Lien var også med på utdelingen.

Betyr noe for gjestene

Rica Seilet Hotel startet arbeidet med å oppnå miljømerket allerede i januar. Da leverte hotellkjeden inn tjue søknader samtidig. I løpet av 2010 skal samtlige 50 hoteller i kjeden være merket med Svanen, men hotellet i Molde er i mål allerede.- Svanen kan ikke løse klimaproblemet alene, men merket og kravene bak skal være en hjelp for de mange som kan og vil velge miljøvennlig. Vi ser at dette betyr mye for mange av våre gjester, sier direktør Ragnar Palsson ved Rica Seilet Hotel.

Mindre TV-titting

For å oppnå svanemerket har hotellet det siste året fjernet engangsprodukter fra restauranten, skrudd sparefilter inn på badene, skrudd av alle fjernsyn ingen ser på - og byttet ut alle lyspærene på hotellet. Hotellet bruker nå mindre vann og færre miljøskadelige kjemikalier. Fremfor alt har hotellet innført energieffektiv oppvarming og ventilasjon. - Dette har vært en veldig spennende prosess, og arbeidet har inkludert alle de ansatte. Mer kunnskap og økt miljøengasjement er en gevinst i tillegg, sier Palsson.

Internasjonal konferanse

Diplomet til hotellet i Molde ble delt ut i forbindelse med en internasjonal energi- og miljøkonferanse som Nei til EU, Møre og Romsdal Bondelag og Naturvernforbundet arrangerte i helga.

Hovedtema for konferansen var hvordan energibransjen, miljøorganisasjoner og transportsektoren kan bruke Norges ressurser til å bygge et bærekraftig samfunn. Blant foredragsholderne var professor Eberhardt Jänsch, som tidligere har ledet Deutsche Bahns avdeling for høyhastighetstog.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS