Matnorge no
Matnorge no

Lokale matprodusenter med egen matportal på nett

I løpet av høsten har små lokalmatprodusenter i Møre og Romsdal solgt sine varer til butikker, restauranter og storhusholdninger gjennom en ny nettportal, matnorge.no. Nå skal produsenter fra resten av landet også bli med på ordningen.

Publisert

Bak nettportalen matnorge.no står forsøksringene og landbrukstjenesten i Møre og Romsdal. Nettstedet startet 1. oktober.

- Vi er nå 16 produsenter, og åtte dagligvarebutikker bruker nettsiden vår aktivt til å handle varer. I tillegg er mange inne for å hente informasjon om hva som finnes av lokalmat i Møre og Romsdal, sier prosjektleder Solveig Brøste Sletta til Nationen.

Nisjemat

Målet med prosjektet er å utvikle et nettsted der hvem som helst kan finne opplysninger om alt som har med norsk nisjemat å gjøre.

Nå når Møre og Romsdal er i boks, satser matportalen på å innta Sogn og Fjordane og Oppland, og deretter resten av landet.

- Vi håper å bli en portal for hele landet. Først da blir dette et redskap som virkelig kan fremme salget av norsk lokalmat, sier Sletta.

Serveringssteder og storhusholdninger

Det er imidlertid ikke fritt fram for folk flest å bestille mat via nettet. Alle kan bruke nettstedet til å innhente informasjon, men det er kun butikker, serveringssteder og storhusholdninger som kan legge inn bestillinger.

"
Powered by Labrador CMS