Tyrkisk yoghurt nett
Tyrkisk yoghurt nett

Lindahls Holding etablerer norsk selskap

1. januar 2009 starter Lindahls Holding AB datterselskapet Lindahls AS i Norge. Morten Karlsen er ansatt som daglig leder i det nye selskapet. Samtidig er Steinar Høgalmen ansatt som selger. Med bakgrunn i den stadig økende etterspørselen etter både tyrkisk yoghurt og etter hvert gresk yoghurt og tzatziki, har det vært en naturlig konsekvens å etablere et eget selskap i Norge.

Publisert

Morten Karlsen har bred erfaring fra å jobbe med matvareprodukter og markedsføring i bedrifter som Narvesen Engros, Choice Hotels Scandinavia og sist som salgsdirektør i Menigo Foodservice.

- Jeg ser frem til å jobbe med en profesjonell organisasjon som har bevist at de har fått et godt fotfeste i det norske markedet. Nå handler det om å fortsette den gode utviklingen fremover, sier daglig leder Morten Karlsen.

Skal utvikles videre

Lindahls AS skal utvikles videre med norsk personell. Steinar Høgalmen har allerede jobbet en tid med Lindahls produkter i Norge.

Han har lang erfaring fra dagligvarebransjen og vil i 2009 fortsette sitt solide salgsarbeid. Videre ansettelser vil komme som en naturlig konsekvens av en fortsatt positiv forretningsutvikling.

Tyrkisk yoghurt

Tyrkisk yoghurt er det velkjente spannet med bilde av en tyrkisk mann. Dette produktet har vært på markedet siden Lindahlsgruppen begynte bearbeidingen av det norske markedet for et par år siden. Med bakgrunn i den stadig økende etterspørselen etter både tyrkisk yoghurt og etter hvert gresk yoghurt og tzatziki, har det vært en naturlig konsekvens å etablere et eget selskap i Norge.

- Vi ønsker med denne etableringen å komme nærmere våre norske kunder og ikke minst øke vår servicegrad, sier konsernsjef Anders Lindahl.

I stedet for rømme og crème fraîche

Grunnlaget for suksessen i Norge er at flere og flere forbrukere har oppdaget den tyrkiske yoghurtens brede anvendelsesområde.

Den erstatter ikke bare rømme i matlagingen, men også crème fraîche. Ved å bruke tyrkisk yoghurt i ulike retter kan dette også bidra til et mer økonomisk husholdningsbudsjett, heter det i en pressemelding.

Om Lindahls

* Lindahls AS er et heleid datterselskap av Lindahls Holding AB, som har virksomheter i samtlige nordiske land.

* Konsernet har en årlig total omsetning på 200 millioner norske kroner.

* Hovedkontoret ligger i Jönköping i Sverige.

* Det største enkeltproduktet er tyrkisk yoghurt.

* I Sverige har selskapet ca. 97 prosent av markedet på tyrkisk yoghurt. Lindahls har i Norge avtaler med dagligvarekjedene Ultra, Meny, ICA Maxi, ICA Supermarked, Coop Obs og Coop Mega.

Webside: www.lindahlsab.se