Hotel Contintental Siv Lunde Kolrud nett

Hotel Continental er kunsthotellet i hovedstaden

Det hele begynte i 1924 da kunstneren Henrik Lund tegnet andre stamgjester på Theatercaféen. Siden har kunst preget det tradisjonsrike hotellet i hovedstaden, og i dag huser Hotel Continental kunst for titall millioner kroner. - Den gangs eier Caroline Boman Hansen kjøpte kunstverkene av Lund i bytte med mat og drikke på Theatercaféen, forklarer hotelldirektør Siv Lunde Kolrud.

Publisert

Noen år senere, i forbindelse med åpningen av Dagligstuen, kjøpte hotellets eiere 12 Munch-litografier for latterlig lave 5500 kroner.

Bildene, som i dag er verdt vesentlig mer, er trygt forvart, og kopier av

litografiene henger i lobbybaren, Hotel Continentals samlingsplass like ved resepsjonen.

Mye kunst og kultur

Hotelldirektøren forteller om et hotell- og restaurantbygg spekket av kunst og kultur.

Familien, som har eid og drevet hotellet siden 190, har alltid interessert seg i kunst, og vært samlere i alle år.

Dette kommet alle hotellets gjester til gode gjennom alle år.

Rom og fellesarealer

- Jo, kunst og kultur preger uten tvil både hotellet og restaurantene, og mange av våre gjester bemerker det, sier Lunde Kolrud.

Kunstverk og malerier av både etablerte nålevende og tidligere norske kunstnere preger hotellet, både i fellesarealer og i rommene.

- De som virkelig er kunstkjennere, går bare rundt og koser seg når de er på besøk hos oss, forteller Lunde Kolrud, selv med en kunstinteresse noe over det vanlige.

Kunst på rommene

- Nylig ble 60 av rommene pusset opp, og jeg antar at vi nå har kunst for i gjennomsnitt 50 000 kroner per rom, forteller Lunde Kolrud.

Kunst pryder også inngangen til hotellet.

- Der har vi en rullerende skulpturutstilling som byttes fire ganger i året, og vi får blant annet tilbakemeldinger fra trikkepassasjerer som passerer forbi hver eneste dag. De synes det er et positivt element i bybildet, sier hun.

Les mer om Hotel Continental i Horeca nummer 8 2008, som nå er på vei ut til abonnentene.

Har du ikke abonnement på Horeca kan du bestille det her

Ønsker du å lese denne utgaven kan du laste det ned her

"
Powered by Labrador CMS