nm kjøttfag lene lindland nett1
nm kjøttfag lene lindland nett1

NM i kjøttfag: Lene gjentok bedriften fra i fjor

Lene Lindland ved Meny Oslo City vant NM i kjøttfag for lærlinger under matfestivalen i Ålesund - for andre året på rad! - Jeg var svært godt fornøyd med jobben jeg gjorde, og selvsagt med resultatet, sier en smilende Lene Lindland til Horecanytt.

Publisert

- Dette har jeg trent på nesten hele året, men konkurransen er hard, så det var herlig å lykkes igjen, sier hun.

Tredelt konkurranse

Konkurransen var tredelt: første del besto av grovstykking av en skinke med knoke og av et oksemørbrad. Dommerne så på knivføring, at det ble mest mulig hele stykker og minst mulig avskjær.

Andre del besto av presentasjon, der lærlingene selv valgte hvilke ferskvareprodukter de skulle lage av kjøttet. Her var det masse rom for kreativitet og nytenkning. Det handler om å lage mange forskjellige og lekre retter som er fristende for kunden og enkle å tilberede hjemme.

Siste konkurransedel gikk ut på å presentere rettene muntlig for dommeren, slik man ville presentert dem for en kunde. Hver del av konkurransen vektes likt.

Konkurransen for lærlinger feirer 10-årsjubileum i år.

Sølvreprise

Nina Klungland fra T. Eikesdals kjøttforretning i Søgne i Vest-Agder gjorde også reprise, som sølvvinner. Hun kapret andreplassen med kreative retter, blant annet 'Smått og Godt' - bittesmå svinerullader med fargerikt fyll, som purre, asparges og forskjellige farger paprika.

Tina Aase fra Meny Indre Havn i Sandefjord vant bronse med et fargerikt bord, inkludert 'Appelsinbiff' laget av bankekjøtt av svin fylt med appelsinbåt, brie og timian, festet sammen med en cocktailstick og to olivener.

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt sa at dommerne ikke var i tvil om vinneren.

- Hun var forhåndsfavoritten, og hun innfridde, sier han. Hun er dyktig, med en utrolig form for presentasjon og god trening i konkurranser.

NM i kjøttfag

Ble første gang arrangert i 1995, og arrangeres hvert år.

Arrangør er NHO Mat og Bio i samarbeid med Kjøttbransjens Elitelag, Animalia, OFK, MENY Ultra og ICA.

Formålet med NM i kjøttfag er å bidra til utvikling av dyktige fagarbeidere med fokus på kvalitet, og til rekrutteringen i kjøttfagene.