Yrkeslandslagetweb
Yrkeslandslagetweb

Yrkeslandslaget til Japan

Lørdag reiser Yrkeslandslaget til København og videre til Tokyo for å delta i WorldSkills Competition, eller Yrkes-VM. De 25 deltakerne i alderen 18 til 23 år skal konkurrere i 22 fag. Elise Bratteng Rønning og Dina Bekkedal er våre deltakere i henholdsvis kokke- og servitørklassen.

Publisert

15. til 18. november skal de ut i den krevende internasjonal konkurransen, og vise mange års utdanning og trening for et kritisk internasjonalt publikum og dommerkorps.

I år er det niende gang Norge deltar i Yrkes-VM og konkurransen går i Shizuoka i Japan. Her deltar 836 yrkesutøvere under 23 år fra 46 land. I fire dager med knallhard konkurranse skal de yte sitt aller beste.

25 unge yrkesutøvere

Det norske yrkeslandslaget er plukket ut og består av 25 unge yrkesutøvere. De representerer 22 yrkesfag.

De fleste av dem er norgesmestere i sine fag. Noen er også nordiske mestere. Norge stiller med deltakere i omlag halvparten av fagene det er mulig å delta i.

Kokk og servitør

Yrkeslandslaget består denne gang av deltagere fra fagene: telekommunikasjon, mekatronikk (automatiker), CNC dreiing, CNC fresing, sveising, bilskade, rørlegger, elektriker, møbelsnekker, trevaresnekker, gullsmed, blomsterdekoratør, frisør, sømfag, konditor, bilmekaniker, kokk, servitør, billakkering, anleggsgartner, grafisk design og helsefag. Det er en deltaker i hvert fag, med unntak av mekatronikk, anleggsgartner og helsefag hvor laget består av to personer. Det er i år første gang CNC-fagene, anleggsgartnerfaget og det nye helsefaget deltar i Yrkes-VM.

Elise Bratteng Rønning og Dina Bekkedal

Det er Elise Bratteng Rønning som representerer Norge i kokkeklassen. Hun er ansatt på Britannia Hotel i Trondheim.

Dina Bekkedal (19), som til daglig arbeider på Le Canard, representerer Norge i servitør-klassen.

Vi tar også med at Annemari Erlbeck (21) fra Bergen er Norges deltaker i konditorklassen.

Annethvert år

WorldSkills (Yrkes-VM) arrangeres hvert annet år og har etter hvert blitt et meget stort arrangement.

De japanske arrangørene venter at 220.000 mennesker blir tilskuere de fire dagene konkurransen pågår. Det hele skjer over et areal på omlag 70.000 kvm.

Du kan lese mer om konkurransen på www.worldskills.no.