Ekstremsportveko

Priser til Ekstremsportveko og Lofotlam BA

Innovasjon Norge har kåret Ekstremsportveko til årets mest innovative bedrift i reiselivet. Dessuten er de 108 bøndene i Nordland som står bak Lofotlam BA kåret til vinner av årets Bygdeutviklingspris fra Innovasjon Norge. Bevisst satsing på kvalitet og bygging av merkevaren gjør Lofotlam BA til en vinner.  

Publisert

Ekstremsportveko står bak verdens største og mest unike arrangement innenfor ekstremsport.

Reiselivsprisen er Innovasjon Norges nye pris, som skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen.

- Med denne prisen ønsker vi å sette fokus på helhetlige opplevelser i reiselivet. Ekstremsportveko er en svært verdig vinner, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Et senter for ekstremsport

Ekstremsportveko på Voss omfatter konkurranser i 13 ekstremsportaktiviteter som paragliding, rafting, kiting, fallskjerm, hanggliding, frikjøring og klatring. Festivaldelen til Ekstremsportveko er også stor.

I 2007 rangerte Dagsavisen musikkfestivalen som den tiende beste i Norge. I tillegg til musikk har Ekstremsportveko satset stort på andre kulturtilbud - alle med fokus på nyskaping. Der kombinerer kunstnerne tradisjonell kultur som dans, folkemusikk og jazz med aktivitetene. Ekstremsportveko har de siste årene også satset på lokal mat.

Stor medieoppmerksomhet

I sin vurdering legger juryen stor vekt på at Ekstremsportveko er innovativ. Video- og filmproduksjon har gitt stor oppmerksomhet, og festivalen dekkes årlig av 250 journalister. Ekstremsportveko har bygd en tydelig merkevare og har oppnådd en posisjon som et senter for aktiv fritid.

løpet av de siste fem årene har arrangementet doblet omsetningen og oppnådde i 2007 et godt resultat.

Lofotlam BA årets bygdeutvikler

Lofotlam BA er vinner av årets Bygdeutviklingspris fra Innovasjon Norge. Bevisst satsing på kvalitet og bygging av merkevaren gjør Lofotlam BA til en vinner.

Juryen sier i sin vurdering at Lofotlam representerer en vellykket, produsenteid kvalitets- og merkevaresatsing. Kvalitetskriteriene er strenge og det er bare lam av beste kvalitet som kan selges som Lofotlam. Derfor makter Lofotlam å hente betydelig merverdi fra markedet.

200 000 kroner

Lofotlam arbeider med å oppnå beskyttet betegnelse. Juryen påpeker også at virksomheten er positiv for miljøet, fordi den bidrar til å opprettholde saueholdet og bevare kulturlandskapet.

Vinnerne av prisene får 200 000 kroner og et diplom.

Powered by Labrador CMS