Utne Hotell nett

Kulturpris til Utne Hotell

Tillik og Sjur Kjell Haustveit er hedret med Ullensvang herads kulturpris for nyrestaureringen av Utne Hotell ved Hardangerfjorden.  

Publisert

Ordfører Solfrid Borge og rådmann Tone Tveito Eidnes hedret ekteparet Tillik og Sjur Kjell Haustveit, eierne av Utne hotell, som har restaurert praktbygget til det er i dag, under en tilstelning sist helg.

Paret fikk kulturprisen for den uvurderlige innsatsen de har gjort for kommunen og for Hardanger.

- En perle

- Utne hotell er en perle, et historisk minnesmerke, en dokumentasjon av historien, en samlingsplass, en arbeidsplass og har betydd mye for den regionale reiselivssatsingen i Hardanger, sa rådmann Tone Tveito Eidnes under utdelingen av kulturprisen.

Hun trakk spesielt fram hvordan oppgraderingen av Utne hotell er utført:

- Tillik og Sjur har skjønt at det er det historiske, unike særpreget som gjør at hotellet vil ha en fremtid her på Utne. De hadde brukt fredningen som utgangspunkt for oppussingsprosjektet, og vist det som er så rett og viktig: Det beste vernet skjer gjennom bruk.

Tilknytning

Ordfører Solfrid Borge sa i sin tale at det var nok ikke helt tilfeldig at det var dette ekteparet som overtok Utne hotell. Det kunne Sjur Kjell Haustveit si seg enig i.

- Uten tilknytning til stedet hadde vi ikke tatt på oss dette arbeidet. Slekt skal forplikte, og vi har vært i en heldig økonomisk situasjon som gjør oss i stand til å tilbakeføre noe av det vi har fått med oss. Takk for at vi har fått lov til å sette det i stand, sa Sjur Kjell Haustveit.

Han la særlig vekt på å hedre Olav Nordal og de andre gode hjelperne som hadde sto for selve restaureringsarbeidet, melder Hardanger Folkeblad.

Powered by Labrador CMS