Eyvind Hellstrøm - nett

Hellstrøm ble ridder

Eyvind Hellstrøm er utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden.

Publisert

58-åringen, som regnes som Norges mest berømte kokk, hedres for sin innsats for utbredelse av norsk kokkekunst og for betydningen av hans virksomhet for eksport av norske råstoffer.

Hellstrøm er gourmetkokk og chef på stjernerestauranten Bagatelle i Oslo, som han har drevet siden 1982. Med Hellstrøm bak grytene har restauranten opparbeidet seg to Michelin-stjerner.

Kokebøker

Han har skrevet flere kokebøker, deriblant "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller", "Bagateller for livsnytere, vin og mat og magisk kombinasjon" og "Herregårdsmat".

Hellstrøm har også arbeidet nært med den kjente TV-kokken Lise Finchenhagen i NRK frokost-TV.

Ordensrådet har lagt vekt på at han i en årrekke har vært ledende når det gjelder konkurranser og opplæring av norske kokker.

Nestor

- Han er en nestor blant norske matkunstnere, og har bidratt til kjennskap og utbredelse av norsk matkultur og kokkekunst, heter det i begrunnelsen for utnevnelsen.

Powered by Labrador CMS