Sporskifte i Hallingdal

I morgen, tirsdag 21. august 2007 reiser nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen og landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen på mat- og reiselivstur fra Oslo til Hemsedal.

Publisert

Spennende deltakere er med på turen, blant andre Olav Thon, Innovasjon Norge og andre aktører innen mat og reiseliv.

Turen går med tog fra Oslo til Gol, deretter med buss til Hemsedal. Temaet for turen blir utviklingen av norsk reiseliv, næringsliv og matproduksjon, med eksempler fra områdene vi reiser gjennom. Hallingdal er et godt eksempel på at det blir en stadig tettere kobling mellom mat og reiseliv i Norge, og målet er at denne kombinasjonen skal bli et enda mer attraktivt trekkplaster i tiden som kommer. Reiselivsstrategi

Statsrådene skal dele ut smaksprøver av lokal mat til passasjerene på hele togsettet og i Hemsedal besøker de ørretsafarien i Hemsila.Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen jobber nå med en nasjonal reiselivsstrategi, der det vil bli fokus på utfordringer og muligheter, og på hvordan samarbeid kan bidra til utvikling og bærekraftig vekst i næringene.

Regjeringen har økt satsingen på reiseliv fra 100 til 200 millioner kroner. Trygg kvalitetsmat

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen vil presentere en helhetlig matstrategi der verdiskapning for matprodusenter kobles mot forbrukerens ønske om trygg kvalitetsmat og et mangfold av produkter å velge blant.Etter besøket på Heimslia reiser landbruks- og matministeren videre til Trettestølan i Ål der det arrangeres åpent folkemøte. Tema blir blant annet kulturlandskap, setring, næringsutvikling og bosetting.