Blir Coravin-ambassadører

10 restauranter i Norge er nå blitt «Coravin-ambassadører» etter at vinimportøren Stenberg & Blom har plassert ut nyvinningen på restaurantene.

Publisert
Roar Hildonen på To Rom og Kjøkken tester Coravin.
Roar Hildonen på To Rom og Kjøkken tester Coravin.

Dette skriver Vinofil.no om Coravin:

Vinverden har fått seg et nyttig verktøy. Verktøyet heter Coravin. Etter vinopptrekkeren og gode vinglass det viktigste verktøyet en vinelsker kan ha. Bruken er enkel. Ved å stikke en tynn spesialnål gjennom naturkorken og ned i flasken fylles den med argon-gass, en gass som ikke påvirker smaken på vinen og hindrer at oksygen slippes til. Så tiltes flasken, og vinen renner gjennom nålen og ned i glasset. Etter ønsket mengde, trekkes nålen forsiktig ut og den elastiske korken tetter seg selv og beskytter vinen mot videre oksidasjon. Og det hele skjer uten risiko for at vinen forringes!

Les også: Coravin – alle som driver seriøst med vin, må ha en!

10 får prøve

Roar Hildonen og Peter Larm.
Roar Hildonen og Peter Larm.

Blant dem som har fått nyvinningen er nybakt «Årets restauratør», Roar Hildonen og To Rom & Kjøkken i Trondheim (se bildet).

Restaurantene som så langt har fått Coravin, er To Rom og Kjøkken (Trondheim), Brasserie 69 Grader (Tromsø), Brenneriet/Bryggerikjelleren (Lillehammer), Bryggeloftet og Stuene (Bergen), Dråpen Vinbar (Bergen), Spiseriet (Stavanger) og Beitostølen Barcraft (Beitostølen). I tillegg vil to steder i Oslo og én restaurant et annet sted i landet få muligheten.

– Alle disse restaurantene er Allegrini-ambassdører. De har et godt utvalg av Allegrinis viner, og tanken med Coravin er at gjestene skal ha mulighet til å bestille Amarone, La Poja og/eller La Grola på glass, opplyser Morten Motrøen i Stenberg & Blom.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)