Ny kjøkkensjef på Dalen Hotel

Mikael Öster er ny kjøkkensjef på Dalen Hotel i Telemark.

Publisert
Mikael Øster. (Foto: Dalen Hotel)
Mikael Øster. (Foto: Dalen Hotel)

Öster er fra Sverige, og har med seg en bred erfaringsbakgrunn. Han har jobbet i Sveits, Frankrike, Canada, Danmark og Island og har en karriere som blant annet omfatter mer enn 10 år som eier av Westra Piren Restaurang i Göteborg, en restaurant der han blant annet i mange år var innehaver av en stjerne i den berømte Michelin-guiden.

Han har i tillegg vært innehaver av Bohusläns eldste gjestgiveri og drevet for seg selv som konsulent innenfor hotell- og restaurantdrift. Gjennom årene har han fått med seg utmerkelser som «Gastronomiska Akademiens Guldmedalje», «Västsvenska Restaurangakademiens Guldmedalje» og vært plukket ut til Relais Gourmands «50 Greatest Chefs in the World».

Siden 2016 har Øster vært «Executive Chef» på Strömstad Spa & Resort, ett av Norwegian Hospitality Groups egne hoteller, så han er allerede godt kjent med kolleger og organisasjon.

– Et eventyr

– Dalen Hotel er et lite eventyr. For en kjøkkensjef med et stort hjerte for ekte og autentisk kokkekunst basert på fantastiske, lokale råvarer og klassisk «fine dining», er dette hotellet bare helt riktig. Det blir ikke mye mer klassisk enn dette, og jeg gleder meg til å forsette den gode utviklingen og skape fantastiske kulinariske opplevelser for gjestene våre, sier Øster.

Hotellet har arbeidet med denne rekrutteringen en periode, og er godt fornøyd med nå å ha fått med en svært erfaren kulinarisk personlighet på laget.

– Nå gleder vi oss bare veldig til å åpne dørene igjen den 23. april, og fortsette der vi slapp i fjor. Kan vi klare å heve nivået enda et lite hakk, kan alle våre gjester bare se frem til kulinariske høydepunkter også i årene som kommer. Vi har aldri vært så godt innbooket før en sesong som nå, så her er det bare å finne hotellets nettsider og bestille, sier hotelldirektør Thor Filip Halvorsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Dalen Hotel

Dalen Hotel Telemark har siden 1894 vært et landemerke i Dalen i Tokke kommune, ved enden av Bandakfjorden som endestasjon for Telemarkskanalen. Hotellet ble i 2007 overtatt av Norwegian Hospitality Group og eier Thor Morten Halvorsen, og de 12 påfølgende årene har vært preget av oppussing, utvikling og utbygging. Hotellet fremstår i dag fantastisk med 49 rom og et restaurantprodukt i toppklassen.

Thor Halvorsen Holding AS er morselskapet i Norwegian Hospitality Group. Selskapet driver Thon Hotel Vettre og Thon Hotel Linne gjennom et felleseie med Olav Thon Gruppen på eiendomssiden. I tillegg drives det heleide Thon Hotel Halden som franchisetager hos Thon Hotels. NHG eier og driver samtidig Son Spa og Strömstad Spa & Resort i tett samarbeid med Nordic Choice Hotels under paraplyen Nordic Hotels & Resorts, samt Clarion Collection Hotel Halden under dette varemerket. Mest kjent har nok Thor Morten Halvorsen og NHG vært for snuoperasjonen i Telemark, hvor nå både Dalen Hotel og MS Henrik Ibsen er i selskapets eie og har drift som gir gjenklang utenfor landets grenser.

Powered by Labrador CMS