Tam sau Årets matfunn
Tam sau Årets matfunn

Jakter på Årets matfunn

Smak-messen og Innovasjon Norge har startet jakten på Årets matfunn 2014. Kanskje din bedrift allerede har en kandidat klar? I så fall, meld inn og få sjansen til å eksponere det nye produktet på Smak 2014 i februar – og vinne 50 000 kroner. – Formålet med konkurransen er å vise fram det ypperste av norsk mat og drikke, og skape mer oppmerksomhet om norske råvarer, sier spesialrådgiver Arne Rød i Innovasjon Norge, som samarbeider med Smak 2014 om Årets matfunn.

Publisert

Lammekjøtt er en av mange utrolig flotte norske råvarer som er et spennende utgangspunkt for utvikling av nye produkter. På bildet gammelnorsk sau (utgangersau) i Brønnøy, Nordland. (Foto: Wikipedia.org)

Innovasjon er den røde tråden gjennom Smak 2014, Norges største fagmesse for deg som jobber innen horeca, KBS, convenience, uteliv, dagligvare og storhusholdning, 4. til 7. februar 2014 på Norges Varemesse i Lillestrøm. Her møtes hele proffbransjen innenfor mat- og drikke.

Det autentisk norske er trendy

Arne Rød.

– Norsk mat og drikke er i vinden som aldri før – det er trendy med det autentisk norske. Vi har da også råvarer i verdensklasse her i landet, forteller prosjektleder for Smak 2014 Torill Engelberg.

Innovasjon Norge bidrar til nyskapning i næringslivet og utvikling i distriktene ved å hjelpe frem konkurransedyktige norske bedrifter. Norges Varemesse, som står bak Smak 2014, er en stiftelse med oppgave å fremme norsk næringsliv.

Torill Engelberg.

Påskjønner nyskapingsarbeid

– Sammen ønsker vi å kåre Norges mest innovative mat- og drikkeprodukt. Årets matfunn skal stimulere til nytenkning og fremtidsrettet markedsorientering. Det har skjedd en utrolig utvikling av norske råvarer og foredlede mat- og drikkeprodukter de siste årene. Dette gjelder produkter både fra store og små næringsmiddelbedrifter og lokalmatprodusenter. Norske forbrukere prioriterer stadig mer denne type produkter og etterspør dem både hos våre dagligvarekjeder, spisesteder og på markeder landet rundt.

– Innovasjon Norge er stolt over å ha vært en aktiv aktør og pådriver i denne utviklingen og ser nå at stadig flere av de som startet som små lokale virksomheter har vekstambisjoner på regionalt og nasjonalt nivå og at de tjener penger. Innovasjon Norge ønsker at denne prisen skal stimulere denne utviklingen og være en tydelig påskjønnelse til nyskapingsarbeid, sier Arne Rød.

Fem nominerte produkter stilles ut på Smak 2014

Hvordan konkurransen er tilrettelagt? – Fem produkter nomineres og vil bli stilt ut i området Mat & drikke på Smak 2014, sier Rød, og lister opp konkurransekriteriene:

• Et produkt med norsk hovedråvare

• Produktet kan være foredlet eller råvaren selv

• Lanseringstidspunkt fra og med mars 2011 (etter Smak 2011)

• Bærekraftig produksjon

• Bør ha potensial til å nå bredt ut.

Fagjuryen vil legge vekt på:

• Produktets smak, aroma og konsistens

• Emballering og design

• At produktet har en historie å fortelle

– Oppnådde salgsresultater og referanser vil styrke kandidaturet, understreker Arne Rød.

Melder selv på produktet

Bedriften melder selv på sitt produkt. Konkurransebidrag med foto av produktet og emballasjen sendes Smak 2014, og kan leses om på deres nettsider www.messe.no/smak. Frist for innsending av bidrag er 1. desember 2013.

Vinneren av Årets matfunn kåres på Smaks bransjefest 6. februar 2014, og mottar en premien på 50 000 kroner fra Innovasjon Norge.

Pressemelding