Hanen Ole Jonny Trangsrud Line Uldal (6)
Hanen Ole Jonny Trangsrud Line Uldal (6)

Flere småskala-produsenter på Smak

Smak 2014 er i gang. De store aktørene er på plass, men det vi legger merke til ved årets messe sammenlignet med tidligere messer, er mangfoldet. Denne gangen er det vesentlig flere småskala-produsenter i lokalene på Norges Varemesse. Se bilder fra første dag på Smak 2014 her.

Publisert

Markeds- og mediesjef Ole Jonny Trangsrud og prosjektleder for Smak-standen, Lind Uldal hos Hanen. (Foto: Morten Holt)

På flere av standene er mange av småskala-produsentene samlet, som for eksempel hos Hanen, der 14 av de 450 medlemmene i næringsorganisasjonen er på plass for å markedsføre sine produkter mot horecamarkedet.

Nå horecamarkedet

Målet for mange av våre medlemmer med deltakelse her er å nå ut til horecamarkedet. Mange av bedriftene er små, og ønsker å ekspandere mot dette markedet, forteller Line Uldal, som er prosjektleder for Hanens stand på Smak 2014.

Markeds- og mediesjef i Hanen, Ole Jonny Trangsrud, forteller at lederen i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke, avduket en stor hane i tre på standen i dag, og i morgen er messedeltakerne invitert på spesialservering på standen.

NM i konditorkunst

Marita Mæle fra Kanelsnurren i Stravanger er en av deltakerne i NM i konditorkunst. (Foto: Morten Holt)

Den første konkurransen er også i gang. NM i konditorkunst 2014 arrangeres i dag, og vinneren kåres i ettermiddag.

Mange til stede

Salgssjef og kokk hos Mills Proff Partner, Asgeir F. Johansen, byr på ingefærsild. Mills satser stort på sild, og håper å dra silden inn i "sushiverdenen" både med tradisjonelle og nye smaker. Du kan lese mer om Mills' satsing på sild i neste nummer av Horeca, nummer 2 2014. (Foto: Morten Holt)

Årets Smak 2014 er den største storhusholdningsmessen som noen gang er arrangert i Norge, og samlet naturlig nok mange interesserte fra hele landet.

NM i maskinoppvask

Marte Nilsen fra Nortura Tønsberg i aksjon første dag i NM i maskinoppvask 2014. (Foto: Morten Holt)

Flere konkurranser er allerede godt i gang. NM i maskinoppvask pågår alle dager, og vinneren kåres fredag.

Se flere bilder fra første dag på Smak 2014 under

Tines stand på Smak 2014 - uten smaksprøver, er utvilsomt blant de mer originale på messen. Med denne standen fokuserer TINE Partner på innovasjon og samarbeid, og innsiktene som ligger bakutviklingen av deres produkter. 200 ballonger i taket lyser opp stier av trender etter besøkendes bevegelsesmønster, og kobles med innsikt og produkter på veggmodulene, og ikke minst det ikkeeksisterende søkelyset på smaksprøver. En rimelig spennende avgjørelse i en jungel av matos og sultne kunder. (Foto: Morten Holt)

Mye folk på Smak 2014 på Norges Varemesse i dag. (Foto: Morten Holt)

Catrine Nilsen i aksjon i NM i konditorkunst. Hun ble til slutt nummer to. (Foto: Morten Holt)

Grégory Bécel fra Kaffebakeriet i Oslo vant NM i konditorkunst 2014. (Foto: Morten Holt)

Fra Lilleborg sin stand på Smak 2014. (Foto: Morten Holt)

Lindesnes Brygghus er en av mange småskala-produsenter på Smak 2014. (Foto: Morten Holt)

Norturas stand skiller seg på Smak 2014. (Foto: Morten Holt)

Juryen i NM i konditorkunst i arbeid. (Foto: Morten Holt)

Culina har en gjennomført grønn stand på Smak 2014. (Foto: Morten Holt)