Årets matfunn (1) stand Smak 2014
Årets matfunn (1) stand Smak 2014

Finalistene i Årets matfunn

Juryen er nå helt i sluttfasen i arbeidet med å finne frem til Årets matfunn. Vinneren skal kåres på bransjefesten After8, som arrangeres i Folketeaterpassasjen i Oslo sentrum torsdag kveld. Les mer om de fem nominerte finalistene her.

Publisert

Under er de fem nominerte produktene.

Alle de fem produsentene har fått muligheten til å promotere produktene på en egen stand for Årets matfunn på Smak 2014. Denne standen finner du i hall E på Norges Varemesse.

Finalistene

De fem som har kommet gjennom juryens nåløye er:

Tørrmodnet ytrefilet med fett, Trondheim Slaktehus

Jørgen Næss fra Trondheim Slaktehus med produktet som er nominert til Årets matfunn. (Foto: Morten Holt)

Juryens begrunnelse: Målrettet arbeid tar smaksopplevelsen på storfekjøtt til nye høyder

Byggrynsgrøt med byggryn fra Skjåk, Fjordland

Elisa Naper Andersen og Vibeke Stensrud i Fjordland, som er nominert med sin byggrynsgrøt i Årets matfunn. (Foto: Morten Holt)

Juryens begrunnelse: Kvalitet i særklasse og en nyskapning som treffer trender som tradisjonelt, enkelt og bærekraftig.

Klippfisk 321 Ovn, Jakob & Johan Dybvik

Jakob Dybvik med produktet som er nominert til Årets matfunn. (Foto: Morten Holt)

Juryens begrunnelse: Tradisjonsrik norsk råvare i nytt konsept hvor nye forbrukere og enkelhet er satt i fokus.

Iseple, Egge gård, Lier

Marius Egge med Iseple. (Foto: Morten Holt)

Juryens begrunnelse: Nyskapning hvor kombinasjon av råvarer, prosess, klima og kunnskap har resultert i et produkt i verdensklasse

Krydra tomatsaus, Ryfylke Smak/Lauvsnes Gartneri

Nils Petter Flesjå med Krydra tomatsaus, som er nominert til Årets matfunn. (Foto: Morten Holt)

Juryens begrunnelse: Smaksrik norsk tomatsaus fra Finnøy i Ryfylke hvor bærekraft og lokal tilhørighet står i sentralt

Juryen

Juryen i Årets Matfunn 2014 har bestått av:

Harald Osa (Bama, juryens leder)

Peter Wahl Sekne (Fursetgruppen)

Nils Henrik Geitle (De Historiske hotel & spisesteder)

Morten Holt (Horeca)

Arne Rød (Innovasjon Norge)

Torill Engelberg (Norges Varemesse/Smak 2014)