321 Ovn Dybvik5

Fem finaleklare til Årets Matfunn

Fem produkter er nå plukket ut til finalen i Årets Matfunn. Vinneren kåres under bransjefesten After8, som arrangeres i forbindelse med Smak 2014. Juryen, som er ledet av Harald Osa, har vurdert 32 forskjellige mat- og drikkeprodukter som er blitt sendt inn som kandidater, og sitter nå igjen med fem av dem.

Publisert

Juryleder Harald Osa presenterte i dag, 7. januar, de fem finaleproduktene i Årets Matfunn. (Foto: Morten Holt)

Bedriftene som produserer de fem finaleproduktene får nå muligheten til å stille dem ut og promotere dem ekstra under Smak 2014 på Norges Varemesse.

Les mer om alle de 32 produktene her

Dette er de fem nominerte finalistene

De fem som har kommet gjennom juryens nåløye er:

Tørrmodnet ytrefilet med fett (Trondheim Slaktehus)

"

Juryens begrunnelse: Målrettet arbeid tar smaksopplevelsen på storfekjøtt til nye høyder.

Fjordlands Byggrynsgrøt med byggryn fra Skjåk (Fjordland/Arne Brimi)

"

Juryens begrunnelse: Kvalitet i særklasse og en nyskapning som treffer trender som tradisjonelt, enkelt og bærekraftig.

Klippfisk 321 Ovn (Dybvik)

"

Juryens begrunnelse: Tradisjonsrik norsk råvare i nytt konsept hvor nye forbrukere og enkelhet er satt i fokus.

Se film hvordan du tilbereder klippfisken her

Iseple (Egge gård, Lier)

"

Juryens begrunnelse: Nyskapning hvor kombinasjon av råvarer, prosess, klima og kunnskap har resultert i et produkt i verdensklasse.

Krydra tomatsaus (Lauvsnes Gartneri eller Ryfylke Smak)

"

Juryens begrunnelse: Smaksrik norsk tomatsaus fra Finnøy i Ryfylke hvor bærekraft og lokal tilhørighet står i sentralt.

Kåres på After8

Den endelige vinneren av Årets Matfunn kåres på bransjefesten After8 i Operapassasjen på kvelden torsdag 6. februar. Vinneren får 50 000 kroner fra Innovasjon Norge.

Les mer om kriteriene for Årets Matfunn her

Juryen

Juryen i Årets Matfunn 2014 har bestått av:

Harald Osa (juryens leder)

Peter Wahl Sekne (Fursetgruppen)

Nils Henrik Geitle (De historiske hotel & spisesteder)

Morten Holt (Horeca)

Arne Rød (Innovasjon Norge)

Torill Engelberg (Smak 2014, sekretær)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS