Thomas Johansen Borgan (9)

Disse kjemper om å bli Årets Grønne Kokk

Vinneren av Nordic Chef of The Year 2013, NM i kokkekunst 2012 og NM i sjømat 2011, Thomas Johansen Borgan, er én av deltakerne i Årets Grønne Kokk 2014, som pågår på Smak i dag. Det konkurreres med to tomannslag, og deltakerne skal lage fire retter til buffé til 50 personer og to tallerkenretter til 12 personer. En av rettene skal være dessert, valgfritt om det er tallerkenrett eller bufférett.

Publisert

Thomas Johansen Borgan har tidligere vunnet NM i kokkekunst. I dag kjemper han om å bli Årets Grønne Kokk. Han konkurrerer sammen med Reneé Fagerhøi. (Foto: Morten Holt)

Hovedmålet med konkurransen Årets Grønne Kokk, som arrangeres på Smak i dag mellom 10.00 og 14.00, er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og i etterkant formidle nye, spennende og fargerike idéer til storhusholdningsbransjen.

Kun varer fra den grønne sektoren

Deltakerne, her Lone Ådalen fra Quality Hotel Fredrikstad, bruker kun varer fra den grønne sektoren i konkurransen. (Foto: Morten Holt)

Opplysningskontoret for frukt og grønt, i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug, Oslo, Segers, BAMA og Smak 2014 arrangerer konkurransen.

Bufférettene må være produksjons- og anretningsvennlig til store buffeter, ca. 300 personer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Førstepremien er på 15 000 kroner.

Årets deltakere

Her er deltaker-lagene i Årets Grønne Kokk

Lag 1

Thomas Johansen Borgan (Kontrast Catering Trondheim) og Renee Fagerhøi (Kalas og Canasta, Trondheim). (Foto: Morten Holt)

Lag 2

Tor Ivar Berg og Khai Hoa Phung (begge fra Gastro Catering AS, Oslo). (Foto: Morten Holt)

Lag 3

Lene Kjøde og Jonas Berg Grønvold (begge Brasserie Blanche, Oslo). (Foto: Morten Holt)

Lag 4

Richard Eide Sundal, til venstre (Quality Hotel Expo, Oslo) og Andreas Wold (Spisestedet Feinschmecker, Oslo) sammen med sin commis i konkurranseboksen i dag. (Foto: Morten Holt)

Lag 5

Kenneth Melsom-Johansen og Lone Ådalen (begge fra Quality Hotel, Fredrikstad). (Foto: Morten Holt)

Lag 6

Are Nordtvedt til høyre, (Onda Restaurant Oslo) og Tore Saegrov (Quality Hotel Leangkollen), her sammen med sin commis Runa Kvendseth. (Foto: Morten Holt)

Arrangør, jury og konferansier

Kokkenes Mesterlaug, Oslo er teknisk arrangør for konkurransen.

Juryen i Årets Grønne Kokk består av blant andre vinneren av konkurransen i 2011, Christopher Davidsen (Rica Nidelven), Håvard Ravn Larsen (fagsjef storkjøkken, Bama), Jørn Lie (Restaurant Gamle Raadhus). Plassdommer er Jørn Olsen (Kokkenes Mesterlaug, Oslo).

Harald Osa er konferansier under konkurransen.

Konkurransen avsluttes klokka 14.00, og vinnerlaget kåres i ettermiddag.

Powered by Labrador CMS