Odd Ivar Jørgensen Ole Martin Alfsen (1)
Odd Ivar Jørgensen Ole Martin Alfsen (1)

Årets Masahiro-kokk arrangeres i dag

I dag arrangerer Team Masahiro og Arons AS Årets Masahiro-kokk 2014, som arrangeres i konkurransekjøkkenet på Norges Varemesse. Konkurransen avsluttes klokka 14, og vinneren blir klar i ettermiddag.

Publisert

Team Masahiro arrangerer Årets Masahiro-kokk 2014 på Smak.

Konkurransen er åpen for norske lærlinger og unge kokker opp til fylte 25 år. Finalistene, med commis (20 år eller yngre), skal først gjennom en utslagstest.

Odd Ivar Jørgensen i boks 1 i Årets Masahiro-kokk 2014 blir intervjuet av konferansier Ole Martin Alfsen. (Foto: Morten Holt)

Dette er de ni deltakerne som først deltok i Årets Masahiro-kokk 2014: Marius Kjeldsrud (Bagatelle), David Rivas (GI), Odd Ivar Jørgensen (Rica Nidelven), Lene Kjøde (Alfred Restaurant/Onda), Marcus Larsson (Onda), Roghell Chan (Restaurant Smak Bodø), Martin Hovdal (De Fem Stuer), Tor Nilssen (Renaa Matbaren Trondheim) og Christian André Pettersen (Spiseriet, Konserthuset Stavanger). Sistnevnte er på forhånd en aldri så liten favoritt. Pettersen vant NM i kokkekunst 2011 og ble også Årets Sjømatkokk 2013.

– Seks av disse ni kokkene skal i dag kjempe om seieren. Premiesum til vinneren er i år på 8000 kroner, opplyser arrangør Jørn Aronsen i Arons AS.

Se hvilke seks som kom videre under.

De seks finalistene

Her er de seks som kjemper i den endelige finalen i konkurransekjøkkenet på Norges Varemesse i dag.

Roghell Chan (Restaurant Smak Bodø)

Foto: Morten Holt

Odd Ivar Jørgensen (Rica Nidelven)

Foto: Morten Holt

David Rivas (GI)

Foto: Morten Holt

Christian André Pettersen (Spiseriet, Konserthuset Stavanger)

Foto: Morten Holt

Lene Kjøde (Onda)

Lene Kjøde har hatt det hektisk på Smak. I går deltok hun i Årets Grønne Kokk. I dag er hun i aksjon på Årets Masahiro-kokk i konkurransekjøkkenet på Norges Varemess. (Foto: Morten Holt)

Martin Hovdal (De Fem Stuer)

Foto: Morten Holt

Konkurransen blir temabasert, og de utvalgte deltakerne får forrett fire uker før konkurransen, hovedretten to uker før konkurransen. Grønnsakene vil være basert på «Mystery Basket».

Årets Masahiro-kokk er arrangert to ganger tidligere. I 2012 vant Mads André Hansen (Strand Restaurant) og i 2013 vant Emil Thorsvik (Gastronomisk Institutt).