Harald Osa (5)

32 produkter vurderes til Årets Matfunn

Juryen som skal kåre Årets Matfunn på Smak 2014 er i gang med arbeidet. 32 mat- og drikkeprodukter skal nå vurderes av juryen, som ledes av Harald Osa. Fem av produktene skal plukkes ut til «finalen» på Norges Varemesse i begynnelsen av februar. Hvilke fem det blir, blir klart i første halvdel av januar.

Publisert

Harald Osa og resten av juryen i skal smake seg frem til vinneren av Årets Matfunn, som skal kåres under Smak 2014. 32 produkter skal vurderes, og fem blir plukket ut til en "finale". (Foto: Morten Holt)

– Vi ønsker med denne konkurransen å vise frem det mest innovative og det ypperste av norsk mat og drikke, og å skape oppmerksomhet rundt norske råvarer. Innovasjon Norge ønsker at denne prisen skal stimulere til utviklingen, og være en påskjønnelse til nyskapingsarbeid, sier spesialrådgiver i Innovasjon Norge og ett av jurymedlemmene, Arne Rød.

Vise seg frem på Smak 2014

Det er bedriftene selv som har meldt på sine produkter til kåringen, og produsentene for de fem produktene som nå skal plukkes, får muligheten til å ha egen stand og utstilling på Smak 2014.

Den endelige vinneren av Årets Matfunn kåres på bransjefesten After8 i Operapassasjen på kvelden torsdag 6. februar. Vinneren får 50 000 kroner fra Innovasjon Norge.

Kriteriene

<p>– Denne prisen skal være en påskjønnelse til nyskapingsarbeid, sier spesialrådgiver i Innovasjon Norge, Arne Rød.</p>

Her er kriteriene:

* Et produkt med norsk hovedråvare

* Produktet kan være foredlet eller råvaren selv

* Produktet skal være lansert i perioden februar 2011 (etter Smak 2011) til desember 2013

* Ha bærekraftig produksjon

* Ha et potensial til å nå bredt ut

Juryen vil blant annet legge vekt på innovasjon, produktets smak, aroma og konsistens, emballering og design og at det har en historie å fortelle

De 32 produktene

Dette er de 32 produktene som er meldt inn til kåringen (i tilfeldig rekkefølge):

Matprodukter

Rå salsiccia/italiensk krydderpølse (Prima Gruppen, Jæren/Jacobs Utvalgte)

Lerums Utvalde (Lerum Konserves, Sogndal)

Knudenosten (Aurenes Gardsysteri, Time kommune)

Telemarkskling (Klingeling, Telemark)

Tørrmodnet ytrefilet med fett (Trondheim Slaktehus)

Varmrøkt lammelår (Dalpro Gårdsmat, Hitra)

Fjordlands Byggrynsgrøt med byggryn fra Skjåk (Fjordland/Arne Brimi)

Klippfisk 321 Ovn (Dybvik)

Eldhusrøykt gardspølse fra Evanger (Nortura Proff)

Thulefjord einerrøkt reinsdyrspølse fra Nord Norge (Nortura Proff)

Tørka paprika (Wiig Gartneri/Supermat/Maria Wiig)

Chili-eddik/chili-sirup (Wiig Gartneri/Supermat/Maria Wiig)

Frysetørket tomat (Wiig Gartneri/Supermat/Maria Wiig)

Sylta hjarteagurk (Wiig Gartneri/Supermat/Maria Wiig)

Wiig Ketchup (Wiig Gartneri/Supermat/Maria Wiig)

Havsalt fra Jæren (Wiig Gartneri/Supermat/Maria Wiig)

Ovnsbakte piccolotomater og hvitløk i olje (Wiig Gartneri/Supermat/Maria Wiig)

Hylleblomssirup fra Telemark (Hyllest, Telemark)

Lega, italiensk pizzabunn (Lega, Gro Hormmo, Vinje, Telemark)

Krydra tomatsaus (Lauvsnes Gartneri eller Ryfylke Smak)

Vestfjordskinke, saltet, røkt og semitørket vågehval (Lofotprodukt)

Lofoten grov fiskeburger med ørret og kveite (Lofotprodukt)

Lofoten grov fiskeburger med torsk og hyse (Lofotprodukt)

Lofoten grov fiskeburger med torsk, hyse og kokosmelk (Lofotprodukt)

Lofoten grov fiskeburger med torsk, sei og spansk olivenolje (Lofotprodukt)

Kaldrøkt ishavsrøye Vesterålen (Annes Hage, Jevnaker)

Drikkeprodukter

Nøgne Ø #1000 #1001 (Nøgne Ø, Grimstad)

Hardanger Eplelikør (Hardanger Saft & Siderfabrikk/Nils Lekve)

Iseple (Egge gård, Lier)

E+, ny svært næringstett drikke/mat fra (Tine SA)

Lun (øl fra Fjellbryggeriet)

Eplemost Aroma/Aronia (Ulvik Frukt & Cideri/Asbjørn Børsheim)

"
Powered by Labrador CMS