Ingrid Espelid Hovig med fisk nett7

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris for 22. gang

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris skal i 2015 deles ut for 22. gang. Juryen ønsker begrunnede forslag til kandidater – gjerne med inspirasjon fra naturens matressurser.

Publisert

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris skal i år deles ut for 22. gang. (Foto: Morten Holt)

Prisen deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske.

Inspirert av naturen

Matauk har gjennom alle tider gitt oss muligheter for å skaffe mat - både for å overleve og til glede og fest. Norske mattradisjoner og matkultur har utviklet seg ved å bruke unike matressurser som vilt, fisk, urter, bær og sopp.

«2015 er friluftslivets år. Vi søker en eller flere personer - ildsjeler - som inspirerer og formidler bruk av naturens matressurser på tradisjonelle og nye måter i Ingrid Espelid Hovigs ånd», heter det i en pressemelding fra arrangøren av prisen.

Stipend på 30 000 kroner

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris skal deles ut for 22. gang. Prisen består av et diplom og et stipend på 30 000 kroner.

Arrangøren ber om å få begrunnede forslag innen 25. september. Prisen deles ut 29. oktober under Fagdagen for norsk mat. Forslag sendes til post@matmerk.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS