Annes Hage Matmerk Ole Nina Ishavsroye

Veteran fikk nok et Spesialitet-merke

– Gode råvarer og godt håndverk gir en førsteklasses produkt, sier Nina Sundqvist direktør i Matmerk. – Varmrøykt Ishavsrøye fra Annes Hage er et godt eksempel på det, legger hun til.

Publisert

Nina Sundqvist, direktør i Matmerk og Ole-Ivar Bakken fra Annes Hage fratildelingen av Spesialitet-merket.

– Her brukes matskatten ishavsrøye fra Vesterålen som råvare for en varmrøykt røye. Annes hage kombinerer sin tradisjonelle ekspertise fra Hadeland med en unik råvare, og da får vi et produkt som virkelig er verdig et Spesalitets-merke, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.

Fem Spesialitet-produkter

Annes Hage har til sammen fem Spesialitet-merker i sitt produktutvalg og har satset bevisst på denne merkeordningen.

– Det er et kvalitetsstempel og en ære å bli tildelt Spesialitet-merket. Merket viser at jeg gjør ting riktig med en helt fantastisk råvare. Som mangeårig kokk og kjøkkensjef synes jeg det er morsomt å finne på nye ting - og det har jeg gjort med ishavsrøya, sier Ole-Ivar Bakken, eier og daglig leder i Annes Hage.

«Eksemplarisk varmrøykt fisk»

Varmrøykt Ishavsrøye er laget av Ishavsrøye Vesterålen, som innehar Beskyttet Geografisk Betegnelse. Fisken er rødlig og fast i kjøttet, og har lavt fettinnhold. Matmerks fagutvalg, som ledes av fylkesmann Lars Sponheim, gjør alltid en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Om Varmrøykt Ishavsrøye sier de at det er en eksemplarisk varmrøykt fisk med nydelig og mild smak. Unik råvare, sammen med varsomt håndarbeid, gir en saftig fisk med et pent utseende.

Spesialitet-merket

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS