Beer Enthusiast Jørn Idar Kvig2

Verdenspremiere på norsk-japansk øl

Under Grünerløkka Mikrobryggfestival, som arrangeres fredag 29. og lørdag 30. august, blir det verdenspremiere på et norsk-japansk samarbeidsøl.

Publisert

Jørn Idar Kvig sammen med bryggmester Teruhiko san i Kiuchi Brewery.

Det er den norske importøren Beer Enthusiast som har vært i Japan, for å besøke sine gode venner i Kiuchi Brewery.

Med inspirasjon fra historien til et av Japans første mikrobryggerier, har de sammen kreert et innovativt brygg med historisk sus.

Bryggeri med tradisjoner

Familiebryggeriet Kiuchi har en lang og rik historie i japansk industri, og familien har brygget i over 200 år. Nåværende eier av Kiuchi Brewery, Toshiyuki Kiuchi, var i fjor vår i Norge for å overvære premieren på ølet sitt i landet.

Under dette besøket startet tankene om å lage et samarbeidsbrygg på tvers av landegrensene, og i april i år dro Jørn Idar Kvig i Beer Enthusiast til Japan.

– Det var både spennende og litt skummelt å reise til Kiuchi, det er tross alt et av Japans mest respekterte bryggerier vi snakker om. Å få lov til å brygge sammen med bryggmester Teruhiko-san var en ære, og vi er veldig spente på hvordan det ferdige ølet vil bli mottatt, sier Jørn Idar Kvig.

Les mer om Kiuchi Brewery her

Inspirasjonen

Inspirasjonen til ølet kommer fra historien om Johan Martinius Thoresen, senere kjent som William Copeland. Født og oppvokst i Arendal startet han tidlig i bryggeribransjen i sin jobb i Arendals Bryggeri. Turen gikk via USA før han dro til Japan, der han startet Japans første kommersielle bryggerier Spring Valley Brewery.

Les historien om Johan Martinius Thoresen her

Enkle råvarer

Med denne historien i bakhodet kreerte Jørn Idar Kvig og Teruhiko en enkel øl, der råvarene var enkle og begrenset slik de ville ha vært da Johan startet sitt bryggeri. Ølet er også lagret på cedertre, noe som var vanlig på 1800-tallet i Japan.

– Resultatet kan du smake på under Grünerløkka Mikrobryggfestival i Københavngata 4 i Oslo. Det gjelder å være tidlig ute til festivalen, for kun 20 liter har foreløpig funnet veien fra Japan til Norge, opplyser Kvig.

Les mer om Beer Enthusiast her

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS