Herb Garden

Urtehagekonsept for innendørsbruk

Electrolux tar et nytt steg for å bringe kulinarisk ekspertise fra proffmarkedet til private hjem. Selvdyrkingskonseptet Electrolux Herb Garden benytter hydroponics-teknologi der du kan plante ulike vekster uten bruk av jord, men ved hjelp av riktig mengde ernæring, vann og oksygen.

Publisert

På denne måten får man tilgang til sine favoritturter året rundt. Urteskapet har to seksjoner; Nede kan man dyrke frø. I skapet over kan man høste av friske utvokste urter, krydder og grønnsaker. Produktet forventes lansert på markedet innen to år.

Teknologien egner seg utmerket for innendørsbruk siden du ikke lenger trenger å tenke på dårlig vær og forskjellige sykdommer som ofte kan ta knekken på plantene. Stikkordet er lys, riktig temperatur og fuktighet.

Friske urter året rundt

Konseptet Electrolux Herb Garden, ble første gang vist frem på årets kjøkkenmesse EuroCucina, som ble arrangert i Milano fra 8. til 11. april.

De selvfornyende urtene og vekstene vil ikke bare lyse opp ethvert kjøkken, men vil også gjøre det mulig å utvide kokemulighetene og å sikre konstant lagring og oppbevaring av friske urter.

– Mange av kokkene vi jobber med understreker viktigheten av å bruke friske urter i matlagingen, ikke bare som et krydderelement, men som en naturlig måte å forberede gode smaker i rettene, sier prosjektleder Chiara Ciardetti i Electrolux Open Innovation.

«Electrolux Herb Garden» gjør det mulig å dyrke urter, planter og grønnsaker innenfor et kontrollert, beskyttet, konstant og sunt miljø, slik at man kan nyte ferske ingredienser hele året.

På sosiale medier

I forbindelse med messen, lanserte Electrolux også den interaktive kampanjen «Secret Ingrediens», der selskapet legger til rette for å dele råd, tips og nye teknikker fra både proffkokker og forbrukere på tvers av selskapets digitale kanaler som Electrolux’ hjemmeside, Facebook og Youtube.

Se video av Electrolux Herb Garden her

I dette videoklippet viser kokken Paulo Pettenuzzo fra Electrolux Grand Cuisine team frem sin hemmelige ingrediens hvor han knar urtene i hånden for å få ut den beste smaken av urtene

– Forbedre smak og tekstur på råvarene

"

– Vi søker stadig nye måter å skape bedre smaker og matopplevelser, Lena Wånemark. (Foto: Morten Holt)

– Vi søker stadig nye måter å skape bedre smaker og matopplevelser. I tillegg til å dele inspirasjon, ønsker vi å vise hvordan nye og enkle tilberedingsteknikker kan forbedre smak og tekstur på råvarene. Sist men ikke minst ønsker vi vise kreative matentusiaster hvordan ulike teknikker kan bringe kvalitetsmat fra restauranter hjem til ditt eget kjøkken. Gode resultater på kjøkkenet kan enkelt gjenskapes ved å følge noen enkle tips, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS