Lindemans Rosé og tapas

Sterk økning i salget av rosévin

Salget av rosévin øker sterkt. Fra januar til mai økt salget med hele 21,2 prosent sett i forhold til i fjor, og det er før sommermånedene er talt med. Til sammenligning økte salget av rosévin med 8,5 prosent i hele fjor.

Publisert

Katrin Juvet i det australske vinhuset Lindeman’s har en teori om hvorfor nordmenn kjøper og drikker mer rosévin enn de har gjort tidligere.

Anvendelig

Det at folk virkelig har fått øynene opp for rosévin har nok med kjennskap og trender å gjøre. Mange reiser over hele verden og finner sine favoritter. Vi lar oss gjerne påvirke av internasjonale vaner, og spesielt på kontinentet er et glass frisk rosévin med en isbit i nærmest obligatorisk i lunsjen. På varme dager er et glass rosévin avkjølende, samtidig som det passer til det aller meste av salater, kylling, fisk og skalldyr. Husk derimot å drikke nok vann til i varmen, forteller Katrin Juvet, som representerer Lindeman’s i Norge.

2013 et godt vinår i Australia

Fjoråret var enda et svært godt vinår for Australia, hvilket resulterte i en vin som anses å være den beste på lenge.

Rosévin passer godt til de som ønsker noe tørt, men friskt i glasset. Vinen passer både som aperitiff og til sommerens tapasbord eller rekefest, sier Juvet.

Lindeman’s Rosé 2013 BiB i standardsortimentet

Lindeman’s Rosé 2013 BiB kom denne våren i Vinmonopolets standardsortimenet og har dermed økt salget med 1190,5 prosent fra januar til mai i 2014, sammenlignet med 2013.

Lindeman’s Rosé 2013 BiB

Land: Australia

Druer: Sangiovese, Grenache og Shiraz

Pris: 350 kroner (Vinmonopolet

Pressemelding

Powered by Labrador CMS