Staur Frank Vidar Harstad og Øystein Johnsen8

Staur på vei inn i horeca

Frem til i år har dagligvaremarkedet vært den enerådende målgruppen for Staur Foods. Nå er produsenten av fersk pizza og pizzabunner på full fart inn i horeca.

Publisert

Daglig leder Frank Vidar Harstad og salgssjef Øystein Johnsen i Staur Foods satser nå også mot storkjøkkenmarkedet. (Foto: Morten Holt)

– Hoveddelen av det vi produserer og selger er ferskpakkede pizzakonsepter (bunner og ferdige steinovnsbakte pizzaer). Vi er på full fart inn i horecamarkedet i Norge, og er også i ferd med å etablere oss godt i Sverige, forteller salgssjef Øystein Johnsen.

Nylig ble Mikael Lundgren, med nesten 30 års erfaring fra fastfood- og horecabransjen i Sverige, ansatte som salgsansvarlig i vårt naboland, og han skal i tillegg også ha ansvaret for hele Norden.

Mikael Lundgren er ansatt av Staur Foods som salgssjef i alle de andre nordiske landene bortsett fra Norge. (Foto: Morten Holt)

Nye eiere

Frem til i fjor var Staur Foods 50 prosent eid av Rema 1000, noe som førte til at bedriften hovedsakelig leverte sine produkter til Reitan-Gruppen. Men etter at Rema 1000 solgte seg ut og nye eiere kom på plass, ble de en ny giv i fabrikken på det vesle tettstedet Tolga helt nord i Østerdalen, er markedet i endring.

– Vi startet i grunnen helt med blanke ark etter at Rema 1000 var ute. Det har vært noen tøffe tak i omstillingsperioden, og det arbeides nå med en helt ny portefølje. Før eierskiftet leverte vi tilnærmet alt til Bunnpris og Rema 1000. Nå satser vi både til alle segmenter; dagligvare, KBS og horeca. Vi har blant annet innledet et samarbeid med Scandic Hotels om pizzabunner, per 1. september har vi 13 produkter i ASKO på Storhusholdning, og denne sommeren kom vi også i gang med et samarbeid med markante Fontana (bl.a. greske produkter) i Sverige, forteller Johnsen.

Hjørnesteinsbedrift

På en måte er dette en solskinnshistorie. Fabrikken til Staur ble flyttet fra Trondheim til vesle Tolga i 2008 fordi det var mer egnede lokaler der. Tolgameieriet var nylig lagt ned, og kommunen ønsket å selge bygget til en bedrift som kunne ta over mange av de gamle ansatte i meieriet. Slik ble gamle arbeidsplasser bevart og nye skapt på Tolga, der det bor 1700 mennesker (i gamle Tolga kommune).

I dag er Staur Foods en hjørnesteinsbedrift i bygda. Foruten pizza og pizzabunner i alle varianter, produseres blant annet pitabrød, nanbrød og hvitløksbrød, for å nevne noen av de mange produktene.

Du kan lese om alle produktene i porteføljen på Staurfoods.no

Les hele saken i magasinet Horeca (nummer 5 2014)

"
Powered by Labrador CMS