Spesialitet-Nortura-Listhaug-Matmerk

Spesialitet-merket til delikatesse fra høyfjellet

Spesialitet-merket for unik smak ble delt ut til Nortura nye produktserie «Høyfjellsrein» under Matmerks årlige fagkonferanse for norsk mat i Oslo. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sto for utdelingene.

Publisert

Christine Frostman, (Nortura), Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, Arne Kolberg, (direktør Nortura) og Nina Sundqvist (direktør i Matmerk).

– Reinsdyrkjøtt er noe av det mest eksklusive vi har av norske råvarer, og Høyfjellsrein fra Jotunheimen og Valdres er virkelig unikt godt, sier Nina Sundqvist direktør i Matmerk.

Beitet i fjellområder over 1000 meter

Høyfjellsrein-produktene til Nortura kommer fra tamrein som har beitet i fjellområder over 1000 meter.

– Sammen med tamreinlagene i Jotunheimen og Valdres har vi utviklet dette flotte produktet og vi er svært stolte over å få spesialitetsmerket for dette fantastiske reinsdyrkjøttet. Kanskje det fineste reinsdyrkjøttet vi har i Norge. Etterspørselen etter reinsdyrkjøtt i Norge er stor og vi er glade for at vår satsing på Høyfjellsrein fra Jotunheim og Valdres nå også blir spesialtetmerket, sier Rolf Gjermund Fjeldheim, merkevaredirektør i Nortura.

Én prosent av kjøttmarkedet

Reinsdyrkjøtt utgjør omtrent én prosent av kjøttmarkedet i Norge

– Reinkjøtt er utmerket råvare som har stort potensiale. At en av de ledende markedsaktørene nå utvikler en høykvalitetsserie for den kvalitetsbevisste og kresne forbrukere, fryder jeg meg over, sier Nina Sundqvist, dirktør i Matmerk.

Matmerks fagutvalg, ledet av fylkesmann Lars Sponheim, gjør alltid en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Om Høyfjellsreinen sier de blant annet at dette er en smakfull delikatesse.

Spesialitet-merket

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Det er over 230 norske mat-og drikkevarer som er tildelt Spesialitet-merket for unik smak.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS