Mydland sundqvist

Speket reinsdyrpølse ble Spesialitet-merket

Speket reinsdyrpølse fra Mydland i Tromsø er blitt Spesialitet-merket for unik smak.

Publisert

Erik Mydland og Nina Sundqvist under overrekkelsen.

Førsteklasses kjøttvarer får du av førsteklasses råvarer, valgt ut og foredlet av erfarne fagfolk. Det er filosofien til kjøttbedriften Mydland i Tromsø. H. Mydland ble etablert i 1920, i dag drives bedriften videre av tredje og fjerde generasjon Mydland.

– Det er en ære å få være med i denne merkeordningen, sa Erik Mydland da han fikk tildelt diplomet under spekematbransjens årlige samling, som fant sted i Tromsø 2. juni.

Produkter med unik smak, basert på tradisjon og håndverk

– Når det er tredje og fjerde generasjon som driver bedriften, da er det ikke så rart det lages produkter med unik smak, basert på tradisjon og håndverk. Som fortjener den hederen et Spesialitet-merke er, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.

– Tromsø har etter hvert etablert seg som en klynge for spekematproduksjon av høy kvalitet i Nord Norge, og Mydland er en selvsagt del av dette. Med nesten hundre år bak seg, lager de et bredt spekter av produkter som fortjener hederen unik smak og som kvalifiserer til Spesialitet-merket. Først ut er altså en speket reinsdyrpølse, som vårt Fagutvalg hadde bare godt å si om, sier Sundqvist.

Et spennende produkt

Matmerks fagutvalg, som ledes av fylkesmann Lars Sponheim, gjør alltid en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Om Mydlands spekepølse av rein sier de:

Rein Spekesnacks er en ny og publikumsvennlig måte å servere tradisjonelt tørka, salt reinkjøtt. Det er et spennende produkt med en god og naturlig smak, og passer utmerket som turmat

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke. Det tildeles produkter, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS