Lindemans Rose Ben Ean Cellar Door

Solskinn i hver rosa dråpe

Med sin nærhet til Sydney er Hunter Valley den mest besøkte vinregionen i Australia. Med 1000 timer solskinn i hver flaske fører Lindeman’s den australske vinarven videre.

Publisert

Lindeman’s Ben Ean, en av flere vingårder etablert av Lindeman’s på tidlig 1900-tall.

Hunter Valley er hjem til vinhuset Lindeman’s, hvis historie strekker seg tilbake til 1843, da de første vinrankene ble plantet av Dr. Henry Lindeman, som jobbet etter mottoet om at vinens eneste mening var å bringe lykke. Kun to timer fra Sydney ligger Lindeman’s Ben Ean, en av flere vingårder etablert av Lindeman’s på tidlig 1900-tall.

Ben Ean er keltisk og betyr «gledesfjellet» og er en av regionens største attraksjoner med mer enn 100 000 besøkende hvert år. På vingården kan gjestene nyte en vinopplevelse i pittoreske omgivelser, omkranset av fjelltopper og vinmarker så langt øyet kan se. Vinene lages på druer som Semillon, Tempranillo og Shiraz.

Vinmaker Wayne Falkenberg hos Lindeman's.

Sjefen over alle sjefer

Få vinmakere kjenner vinene sine bedre enn Wayne Falkenberg. Han er vinhuset Lindeman’s Chief Winemaker og har vært hos Lindeman’s siden 1976. I løpet av disse årene har han sett det australske vinhuset vokse til å bli et internasjonalt vinmerke.

I dag leder Falkenberg Lindeman’s team av vinmakere, og har ansvar for de aller fleste av vinhusets viner.

Som vinmaker har Falkenberg et stort ansvar og en stor utfordring med å skape kontinuerlige gode viner til både hverdagsbruk og de store anledninger.

Hver vin en utfordring

– Vinene jeg lager skal kunne nytes etter en deilig dag, på tur, ved grillen eller middagsselskapet hjemme. Denne type viner er antakeligvis vanskeligere å lage enn andre viner, fordi du må produsere en vin som er lett gjenkjennelig hvert år. Det skjer aldri at Moder Jord gir meg de samme ingrediensene to år på rad engang, så hver vin er en ny utfordring og en ny mulighet til å lære, sier Falkenberg.

I årenes løp har han lært bort alt han kan til mange unge vinmakere. De er nesten uten unntak opptatt av å produsere den beste og dyreste vinen verden har smakt. Falkenberg har derimot en annen målsetning.

– Den mest givende opplevelsen for meg er å lage gode viner som millioner av mennesker kan nyte verden rundt, hver dag, sier han.

Populært med rosa

Med våren på vei, er rosévin i vinden som aldri før. Ikke bare fordi det nærmer seg varmere tider og vi ønsker fruktig og frisk vin, men også fordi salget av rosévin i Norge økte med 8,5 prosent i 2013.

Vinen er laget på druene Sangiovese, Grenache og Shiraz.

– 2013 var enda et svært godt vinår for Australia, hvilket resulterte i en vin som anses å være den beste på lenge. Nordmenn har virkelig fått øynene opp for rosévin de siste årene, og rosévin passer godt til de som ønsker noe tørt, men friskt i glasset. Vinen passer både som aperitiff og til sommerens tapasbord eller rekefest, sier Katrin Juvet, som representerer Lindeman’s i Norge.

Lindeman’s Rose 2013 lanseres på Vinmonopolet i april.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS