Kjøkken renhold hygiene COLOURBOX1240939

Slik skal bakteriene på kjøkkenet drepes

God hygiene på kjøkkenet er en selvfølge. Men på tross av skikkelige rutiner, er det ikke til å unngå at en og annen bakterie blir igjen bak maskiner og redskap. Disse bakteriene kan overleve i opptil flere måneder, men nå kan de enkelt drepes på minuttet.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Hvert år stenges serveringssteder av Mattilsynet som følge av for dårlig personlig hygiene hos de ansatte, manglende håndvask og dårlig renhold.

En bakterie sprer seg fra én til en million i løpet av 72 timer, og kan i tillegg overleve i omgivelsene i veldig lang tid. I verste fall kan spisestedets gjester bli syke av bakteriefloraen fra kjøkkenet.

Dreper på ett minutt

Bakterier trenger næring, fuktighet, tid og riktig temperatur for å formere seg – kluter passer derfor perfekt som tilholdssted. En klut kan inneholde flere millioner bakterier, og disse vil igjen spre seg de stedene kluten kommer i kontakt med. For å fjerne mest mulig bakterier og virus som kan forårsake sykdom er derfor desinfeksjonsspray et alternativ.

– Med all den kunnskapen vi har om bakteriespredning, har Antibac lansert en desinfeksjonsspray som har svært kort virketid. Den dreper bakterier, ulike virus og sopp på 1 minutt. Sammenlignet med andre desinfiserende midler innen næringsmiddelindustrien, er den nye sprayen en hygienerevolusjon til storkjøkkenet, sier markedssjef Ann Mari Dybdahl i Antibac.

Den nye sprayflasken med overflatedesinfeksjon gjør det mulig å komme til i alle kriker og kroker av maskiner og linjer. Det tar knekken på bakterier som er umulig å få øye på, og gjør kjøkkenet til en enda bedre og renere arbeidsplass.

Tilpasset storkjøkken

Bakterier finnes naturlig overalt, også i matvarer. Og de stortrives og formerer seg hurtig i temperaturer fra 8 ºC til 60 ºC, et varmt og hektisk kjøkken er med andre ord som et drivhus for bakterier å regne. Derfor blir god hygiene desto viktigere, og det stilles også krav til produktene som brukes på kjøkkenet.

– Sprayflasken er tilpasset en travel bransje, og gjør det enklere å imøtekomme kravene til hygiene, sier Dybdahl. Spraypumpen gir en bred og jevn stråle desinfeksjon med en dråpestørrelse som lander på overflaten fremfor å sveve i luften, slik at den ikke fordamper før den treffer flaten.

Den nye sprayflasken med overflatedesinfeksjon er satt sammen av ulike alkoholer som fordamper raskt og gir kort tørketid.

– Sprayen er utviklet slik at man kan behandle mat på overflaten uten noen form for skylling eller tørk av flaten før bruk, sier Dybdahl.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS