FCC Juleøl

Sirkuskokkene med spenstig juleøl

Kokkene i The Flying Culinary Circus setter smak på juleølet med appelsin og lakris. I samarbeid med Balder Brygg i Leikanger har FCC brygget ett mørkt og søtlig juleøl.

Publisert

– Kokker kan smak og smakskombinasjoner, mens Blader Brygg kan lage godt håndtverksøl. Vi mente vi hadde noe å tilføre på smakssiden, uttaler Trond Svendgård, kokk i The Flying Culinary Circus.

– Det er vanskelig å lage ett juleøl med kun 4,7 alkohol %, men vi mener vi har lykkes, sier sjefsbrygger på Balder Brygg, Øyvind Husefest Meland.

Passer godt til ribbe

FCC med juleøl med appelsin og lakris. Trond Svendgård til høyre.

Etter at juleølbasen ble klar, ble det etter gjentatte smakinger landet på en utgave smakstilsatt ett hint av lakris og appelsin.

– Vi tenkte på hvilke spennende kombinasjoner som passer julemat, og da kanskje spesielt ribbe. Den litt karamelliserte smaken fra rå lakrisrot og bitterheten fra appelsinskall passer ribbe perfekt, de passer også perfekt sammen og der kom ideen til å prøve det i øl, sier Trond Svendgård fra FCC.

Må ikke ristes før bruk!

Lakrisrot er ikke en helt ukjent ingrediens i øl brygging og blir blant annet brukt en del i noen porterøl. Om det blir en klassiker også til juleribben i fremtiden gjenstår å se, ølet er i hvert fall klart for salg fra midten av november.

«OBS! Må ikke ristes før bruk, kan komme på kjerringa som julekvelden» står det på flasken i kjent FCC-humor-stil. Tro hva de sikter til.

Powered by Labrador CMS