Prosecco DOC Non Dos (1)

Prosecco med personlighet

Nå får du snart tak i ekte prosecco laget på «gamlemåten». I motsetning til nesten all prosecco som selges i dag, er Casa Belfi Colfondo Prosecco produsert slik proseccoen opprinnelig ble laget  i Valdobbiadene-Conegliano, i det nordøstlige hjørnet av Italia.

Publisert

Colfondo betyr direkte oversatt «med bunnfall», noe du tydelig kan se gjennom den glassklare flasken. Vinen har derfor en litt uklar farge, men det er det ingen grunn til å være skeptisk til. Men bunnfallet vitner om den besnærende gjæringsprosessen, som er alfa og omega for en musserende vin.

Holder seg frisk

Det er denne prosessen som danner bobler i vinen, og når det fine bunnfallet får bli værende i flasken holder vinen seg frisk mye lenger. Det at bunnfallet ikke er filtrert bort betyr også at all aroma er intakt.

Den unge og entusiastiske vinmakeren Maurizio Donadi er opptatt av å bevare tradisjonene i området. – Casa Belfi Colfondo Prosecco er ekte prosecco – akkurat som den mine besteforeldre drakk da de var unge. Vi er vi stolte av vinen og måten vi lager den på, og det er også derfor vi velger å vise den frem i en glassklar flaske, forteller Donadi.

I takt med vinmarkenes rytme

Det er i tillegg viktig for Maurizio å ha respekt for naturen. Han jobber derfor biodynamisk, tar hensyn til vinmarkenes behov og følger deres rytme, noe som ikke er vanskelig å få øye på om du drar på besøk. Vinmarkene yrer av liv, viltvoksende blomster, høyt gress, summende insekter og en mengde nyttige mikroorganismer, og Maurizio bruker utelukkende naturlige og tradisjonelle metoder både her og i kjelleren.

Dette står i sterk kontrast til dagens enorme prosecco-industri. Den moderne måten å lage den perlende vinen på krever en rekke maskiner, trykktanker, filtre og isobariske tappelinjer, mens Casa Belfi Colfondo Prosecco danner bobler i fred og fordragelighet – helt uten innblanding noen som helst måte. Dette lar dens naturlige fra verken maskiner eller mennesker. Vinen er heller ikke filtrert, klaret eller behandlet på aromaer skinne, og du kan være helt sikker på at det du dufter og smaker utelukkende kommer fra selve druen og stedet den har vokst.

Den passer som aperitiff og til fingermat, koldtbord, tapas, forretter med sjømat og ikke minst italiensk antipasti med spekemat, ost, grillede grønnsaker, oliven og sopp. Den passer også godt til salater, pastaretter og hovedretter med lyst kjøtt eller stekt fisk, og takler dessuten krydrede retter, som for eksempel blåskjell med hvitløk og chili.

Casa Belfi Colfondo Prosecco 2012

Land: Italia

Pris: 151 kroner (Vinmonopolet)

Norsk importør: Nondos.no

"
Powered by Labrador CMS