Bonterra Chardonnay

Oppskriftshefte på Bonterra Chardonnay i sommer

Trine Sandberg fra Norges mest leste matblogg, Trines Matblogg, fikk i oppdrag å komme opp med noe god mat som passet til økologiske vinen Bonterra Chardonnay fra Mendocino i California.

Publisert

Resultatet, to oppskrifter på sandwicher, ble printet opp i små minihefter og festet på Bonterra Chardonnay-flaskene, og er å finne i hyllene i mange Vinmonopol-butikker rundt omkring i landet og i bestillingsutvalget.

Etter prøvesmaking av Bonterra Chardonnay med ulike matkombinasjoner kom Trine frem til at det beste alternativet var to gode og enkle sandwicher med blåmuggost og pære samt kylling og mangosalat som hovedingredienser.

Kremete på duft og fet i munnen

Vinen har nemlig aromaer som går mot eple og pære, tropiske frukter, noe ristede nøtter og vanilje, dufter som går meget godt sammen med ingrediensene. Dessuten er deler av vinen malolaktisk gjæret, som gjør at den oppleves litt kremete på duft og fet i munnen. Dette passer fint med konsistensen til f.eks. mango, avokado og blåmuggost.

Les oppskriftene på Concha y Toro sin nettside her

15 000 lesere daglig

Trines matblogg er Norges mest leste matblogg med 15 000 lesere daglig. Hun mener selv at grunnen til at den er så populær er fordi oppskriftene hennes faktisk fungerer. Oppskriftene hun deler på bloggen er både lette å lage og skikkelig gode. Kan Trine lage det, kan du også.

Vin av økologiske druer

Vinen, Bonterra Chardonnay, kommer fra Mendocino nord i California. Her får druene gro blant andre planter, sauer, høns, bier og småfugl slik at det det naturlige kretsløpet og økosystemet opprettholdes uten inngrep utenfra. Bonterra er økologisk sertifisert.

Perfekt modning i Mendocino

Området Mendocino ligger i nærheten av havet, og blir påvirket av de kjølende vindene som kommer fra havet slik at druene blir perfekt modne i et klima som har en fin balanse mellom strålende solskinn og kjølende vinder.

Bonterra Chardonnay

Årgang: 2013

Land/region: USA/Mendocino i California

Pris: 150 kroner (Vinmonopolet)

Nettside: Cytnorway.no

"
Powered by Labrador CMS