Ron Zacapa nylansering 2014

Nylansert rom fra «huset over skyene» i Guatemala

Ron Zacapa er en rom som er langtidslagret og inspirert av tradisjonelle ritualer fra Mayafolkets bruk av aromatiske urter i matlaging og for religiøse sammenhenger. Guatemalas og Mayafolkets arv står sentralt i utviklingen av årets nylansering.

Publisert

I samme ånd som fjorårets Reserva Limitada 2013, vil en ny eksklusiv rom lanseres i et begrenset antall. Hver årgang er assortert og blandet av Master Blender Lorena Vasquez, og vil på grunn av sitt begrensede antall bli et samleobjekt i årene fremover.

Lagres i 2300 meters høyde

Vasquez har håndplukket et utvalg rom med ulike egenskaper, der alle er lagret i fat av hvit og fransk eik og eldet i en periode på 6 til 24 år for å perfeksjonere smaken. Reserva Limitada 2014 er langtidslagret i to år i fat i Zacapa i en urtehage 2300 meter over havet.

De mange meterne over havet gjør at jordsmonnet blir ekstra næringsrikt og gir liv til mer enn 20 forskjellige urter, som fennikel, koriander, anis og estragon.

Friske grønne urter

Årets lansering tilfører Zacapa en ny dimensjon ved at smaken bærer preg av essensen fra friske grønne urter. Master Blender Vasquez’ øye for detaljer gjennomsyrer hele prosessen fra start til slutt. Sukkerrør fra lavlandet benyttes i produksjonen som foregår 2300 meter over havet. Flasken prydes av tradisjonelle håndvevde bånd fra Guatemala.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS