Lefseboka

«Lefseboka» ble «Beste norske kokebok 2014»

Prisen for «Beste norske kokebok» er delt ut for sjuende gang, og årets vinner ble Bodil Nordjore med boka «Lefseboka. Oppskrifter frå heile Noreg».

Publisert

Etter en jevn og spennende finalerunde, ble det i år «Lefseboka» som fikk prisen under et arrangement i Mathallen i Oslo, tirsdag 25. november.

Juryens begrunnelse var følgende:

«En viktig bok, som ikke bare gir imponerende mange oppskrifter på lefsebakst fra hele landet, men som også presenterer en eldgammel og utrydningstruet del av vår matkultur. Boken er en fortreffelig kulturhistorisk og kulinarisk dokumentasjon av lefsebakstens posisjon i det norske tradisjonskjøkken. Dette er en viktig bok, med fine og varierte oppskrifter, og med en lang rekke herlige folk, særlig kvinnfolk, som gir denne kokeboken en helt egen troverdighet».

Finalistbøker

I den avsluttende finalerunden konkurrerte vinnerboka med følgende øvrige utgivelser:

Verdens beste pizza (Craig Whitson)

Mat fra Nord-Norge (Eirik Nilssen)

Den velutstyrte mannen (Jørgen O. Grann / Olav Birkeland)

Saus og kraft (Kulinarisk Akademi)

Juryen

Prisen for «Beste norske kokebok» er et samarbeid mellom Aperitif og Norli, og årets jury besto av følgende fagpersoner:

Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif

Kjersti Ørgersen, seksjonsleder, Norli Bokhandel

Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent

Henry Notaker, kokebokhistoriker, forfatter og tidligere programleder i NRK

Per A. Borglund, matbladredaktør og innehaver av Norges største kokeboksamling

Arne Brimi, vinner av hovedprisen 2013

Lise Finckenhagen, vinner av «Beste norske bakebok 2013»

Pressemelding

Powered by Labrador CMS