Leksand Knekkebrødpizza

Lag pizza med Leksand knekkebrød

Leksands knekkebrød er tynt, sprøtt og laget av fullkorn. Nå kommer seks forskjellige varianter i salg i Norge. Knekkebrødet kan du også bruke som pizzabunn.

Publisert

På de trekantede Leksandsknekkebrødene varieres steketiden for smakens skyld. For en mildere smaksopplevelse velger du den blå pakken «normalt stekt». Den gule pakken er «godt stekt», litt mørkere og med mer smak.

Også til pizza

Leksandsknekkebrødet har flere bruksområdet; det kan også brukes til pizzalaging. Alt du trenger er litt tomatpuré, ost og din favorittopping. Bunnen blir garantert sprø.

Knekkebrød er fast inventar i norske kjøkkenskap, og det finnes mange varianter der ute. Ikke like mange knekkebrød i dag er tiltenkt en spennende rolle som et pizzaalternativ, sier Stine Fadum-Aas i Jensen & Co.

Se oppskrift lengre ned i saken.

Ekstra grovt

Leksands knekkebrød er tynnere enn andre knekkebrød, noe som gjør det ekstra sprøtt, uten å smule.

Blå pakke - normalt stekt.

– Leksands knekkebrød er laget av fullkorn, og tilfredsstiller ekstra grovt-merking på brødskalaen. Det er gode nyheter for de som ønsker seg en sunn frokost eller et sunt mellommåltid, mener Stine Fadum-Aas.

Gamlemetoden

Leksands baker fortsatt knekkebrød etter gamle familieoppskrifter med noen få, enkle og naturlige råvarer: svensk fullkornsrug, friskt kildevann fra egen brønn, gjær og en klype salt. Knekkebrødene lages etter «gamlemetoden», som betyr at knekkebrødene stekes runde, henges til tørk for deretter å skjæres i de karakteristiske trekantene.

Slik lager du knekkebrødpizza

Ingredienser

4-6 stk Leksandsknekke, normalt stekt

2 ss tomatpuré

Litt olivenolje og hvitløk

1 mozzarella

1/2 dl skivet champignon (eller annen ønsket topping)

6 skiver skinke (eller annet ønsket kjøtt)

1 ts oregano eller pizzakrydder

Fersk basilikum og kvernet pepper

Fremgangsmåte: Bland tomatpuré med litt olivenolje og knust hvitløk, og smør tynt på knekkebrødet. Tilsett topping, og avslutt med ost og krydder. Stek på 220 grader midt i ovnen i ca. åtte minutter - eller til osten er smeltet.

Les mer på Jensenco.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS