Spesialitet Dybvik-fiskeriminister-elisabeth-aspaker-nina-sundqvist_-matmerk

Klippfisk for tidsklemma

Klippfiskprodusenten Dybvik fra Fiskarstrand utenfor Ålesund fikk i dag tildelt Spesialitet-merket for «Klippfisk Loins Extra» og «321 Ovn». Overrekkelsen fant sted under åpningen av Matstreif og æresbeviset ble overlevert av fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Publisert

Jacob Dybvik hos Dybvik mottar Spesialitet-merket fra fiskeriminister Elisabeth Aspaker og administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Under Smak 2014 i februar fikk Dybvik prisen for Årets Matfunn for sin «321 Ovn». Nå er den også Spesialitet-merket.

Les også: Klippfisk 321 Ovn er Årets Matfunn

Gode produkter tilpasset travel hverdag

– Å se gode tradisjonelle sjømatprodukter bli tilpasset dagens travle hverdag er rett og slett fantastisk, sa fiskeriminister Elisabeth Aspaker da hun overrakte Spesialitet-merket til klippfiskprodusenten Dybvik under åpningen av Matstreif i Oslo i dag.

"

Jacob Dybvik med 321 Ovn. (Foto: Morten Holt)

– Dette er en matskatt elsket langt utover Norges grenser som Portugal, Spania, Italia og Brasil. De siste årene har oppskrifter og inspirasjon fra disse landene sammen med nye, grytevennlige produkter gjort denne matskatten mer tilgjengelig og populær i Norge, noe som er svært gledelig, sier fiskeriminister Aspaker.

Lang erfaring

Dybvik har over 80 års erfaring med klippfiskproduksjon og håndverket gått i arv gjennom tre generasjoner. «Klippfisk Loins Extra» er et eksklusivt ryggstykke av tradisjonell klippfisk, mens «321Ovn» er tilpasset dagens travle hverdagsmennesker og inngår i det nye klippfiskasortimentet til Dybvik.

– «321 Ovn» senker terskelen for å tilberede klippfisk og gjør dette til rask, sunn og smakfull hverdagsmat. Den fortjener så absolutt Spesialitet-merket for sin unike smak og kvalitet. Vi håper den bringer klippfisken ut til nye forbrukergrupper. Det fortjener den, sier adm.dir Nina Sundqvist i Matmerk.

Grundig vurdering

Matmerks fagutvalg, ledet av fylkesmann Lars Sponheim, gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Om Dybviks to produkter sier fagutvalget: Dette er produkter av høy kvalitet som har gjort et positivt inntrykk, både i forhold til smak og bruksområder.

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Det er i dag 232 norske mat- og drikkevarer som er tildelt Spesialitet-merket for unik smak.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS