Ferrero Rocher 2

Investerer i Tyrkia og i hasselnøttindustrien

Ferrero Group, en av markedslederne i konfektindustrien, styrker tilstedeværelsen i hasselnøttmarkedet for å sikre og fortsatt øke kvaliteten på råvaren som gir den unike smaken i mange av sine populære produkter, som Nutella, Ferrero Rocher og Kinder Bueno.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Ferrero Group har kjøpt opp det hundre prosent familieeide selskapet Oltan Group. Oltan Group er verdens ledende operatør innen innkjøp, foredling og markedsføring av hasselnøtter, med en årlig omsetning på over 500 millioner dollar.

Trabzon i Tyrkia

Med base i Trabzon i Tyrkia er Oltan Group aktiv i de viktigste regionene for vekst av hasselnøtter, med fem produksjonsanlegg som eksporterer til EU og til andre store markeder rundt om i verden. Avtalen er fortsatt gjenstand for endelig godkjennelse av myndighetene.

Bærekraftig jordbruk

Oppkjøpet vil fremme Ferreros sosiale samfunnsansvar for bærekraftig jordbruk, som allerede pågår i Tyrkia gjennom programmet Ferrero Farming Values (FFV). Programmet er basert på spesifikke prinsipper og fokuserer hovedsakelig på å øke bøndenes kompetanse og forbedre deres muligheter for inntektsøkning. De sammenfallende interessene mellom Ferreros tilnærming til langsiktige og kvalitetsorienterte investeringer og Oltans historiske, verdifulle og konsoliderte tilstedeværelse i det tyrkiske hasselnøttmarkedet, vil representere en vesentlig mulighet for bærekraftig og ledende vekst i den tyrkiske hasselnøttindustrien i fremover.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS