Gilde gourmet spesialitet-gourmet-lam-baard-tore-berntsen-nina-sundqvist-arne-kristian_-kolberg-robert-soendraal

Gilde Gourmet lam er Spesialitet-merket

– Lam av beste kvalitet som du kan følge tilbake til beiteområdet, det er stolt mat på sitt beste. Gilde Gourmet Lam har absolutt fortjent Spesialitet-merket for unik smak, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.

Publisert

Fra venstre Bård Tore Berntsen, Nina Sundqvist, Arne Kristian Kolberg og Robert Søndrål.

Serien Gourmet Lam fra Gilde inneholder produkter av lam av høy kvalitet med tydelig opprinnelsesmerking til beiteområder. Kun utvalgte lam, klassifisert etter egne kriterier for kjøttfylde og fettprosent, kan brukes i serien. Lammene har beitet i fjellområdene rundt Hallingskarvet, Trollheimen, Sirdalsheiene og Jostedalsbreen.

Lam på høyt nivå

– Dette er lam på høyt nivå på alle måter. Spesialitet-merket kan ikke kjøpes, du må fortjene det. Det må kunne dokumenteres at smaken på matvaren er unik og det er ingen selvfølge selv om råvaren i utgangspunktet er førsteklasses. Disse produktene skaper rett og slett økt matglede rundt bordet, og er verdt å prøve til påskens lammemiddag, mener Nina Sundqvist.

– Vi har gjennom mange år arbeidet med å løfte frem denne unike lammeserien og derfor er det svært gledelig at vi nå får denne utmerkelsen fra Matmerk. For oss er Gourmet lam serien det ypperste av lammekjøtt av høy kvalitet, ulike regioner og dyktige produsenter. Vi er svært glade og stolte av denne utmerkelsen, sier Rolf Gjermund Fjeldheim, kategoridirektør i Nortura.

– Det nærmeste du kommer ferskt lam til påske

Matmerks fagutvalg, som ledes av fylkesmann Lars Sponheim, gjør alltid en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Om Gilde Gourmet lam sier de blant annet:

– Dette er en utsøkt råvare, som kommer i mange ulike produktvarianter, og vi er glade for at norske forbrukere får anledning til å smake så bra norsk lam. Siden lammene fryses hele og skjæringen fordeles ut over hele året er dette det nærmeste du kommer norsk ferskt lam til påske.

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS