Multer 1 Foto MH

Først med økologisk godkjenning på skogsbær og sopp

Smaken av Røros AS har fått tildelt sertifikat fra Debio, og er dermed først med økologisk godkjenning på skogsbær og sopp fra fri natur i Norge.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Godkjennelsen gjelder blåbær, einerbær, krekling, multer, tyttebær og skogsopp plukket i Røros-traktene.

Terroir Røros

Varene selges under merkevaren Terroir Røros.

Dette er første gangen i Norge at en slik godkjennelse blir utdelt for bær og sopp som er sanket i fri natur (utmark).

Streng kvalitetskontroll

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

– Dette et resultat av at våre bær vokser i et unikt område med urørt natur og vekstforhold, som gir et spesielt særpreg på smaken av produktene. Vi har også en streng kvalitetskontroll der plukkere må garantere og dokumentere de områder som bærene er plukket på. Bærene og soppen finnes allerede i markedet, og selges gjennom Rørosmat, sier daglig leder i Smaken av Røros, Lars Eric Granqvist.

Les mer på Rorosmat.no

"
Powered by Labrador CMS