Charles Tjessem7

Figgjo-nyheter letter livet for kokkene

Figgjo AS lanserer nye tallerkener i suksess-serien Figgjo Base, som blir godt mottatt av proffkokkene. I sommer har de to kjente kokkene Charles Tjessem og Karl Erik Pallesen prøvd ut flere nye porselensprodukter fra Figgjo i sine restauranter.

Publisert

– Nyhetene fra Figgjo gir oss muligheter for spennende kombinasjoner med hovedretter og sideretter, og logistikken på kjøkkenet blir mer effektiv og fleksibel, sier Charles Tjessem (bildet). (Foto: Morten Holt)

– Figgjo ser våre behov, og nyhetene deres fungerer kjempegodt for våre gjester, mener Charles Tjessem (vant blant annet Bocuse d’Or i 2003) og Karl Erik Pallesen (Kokkekampen TV2, Gastronomisk Institutt og Det norske kokkelandslaget).

Spennende og nytenkende

– Vi har brukt både bollen med håndtak og den store tallerkenen til sideretter i både lunsj og kveldsservering. Figgjos nyheter passer godt i miljøet her på Fisketorget, like ved sjøen midt i Stavanger, sier Pallesen.

Han mener at Figgjo gjør mye spennende, og er nytenkende med Figgjo Base.

Muligheter for spennende kombinasjoner

Charles Tjessem hos Charles & De i Sandnes er enig med Pallesen.

Figgjo skygge.

– Nyhetene fra Figgjo gir oss muligheter for spennende kombinasjoner med hovedretter og sideretter, og logistikken på kjøkkenet blir mer effektiv og fleksibel, sier han.

Både Tjessem og Pallesen er kjente norske kokker som driver spisesteder nær sine røtter. De serverer mat med forankring i lokalmiljøet og det skandinaviske kjøkken. Restaurantene er uformelle og leverer kvalitet.

Fem nye tallerkener og en liten bolle

Figgjo utvider serien Figgjo Base med hele fem tallerkener og en liten bolle. Med få unntak fines alle produktene i dekorene Figgjo Flom, Figgjo Skygge, Figgjo Dryss og Figgjo Strøk. Dekorene er gjort for hånd og har naturlige variasjoner, produktene vil derfor være unike.

– Med den gode mottakelsen Figgjo Base fikk i vår da den ble lansert, er det en flott mulighet for oss å teste ut høstens nyheter sammen med så dyktige kokker. Det er fint å se at de passer godt inn både på hvite duker og i en røffere setting, sier markedskoordinator Anne Linn Olsen hos Figgjo.

Figgjo AS

Figgjo AS er en tradisjonsrik porselensfabrikk som holder til på Figgjo i Sandnes kommune. Figgjo AS har flere ganger mottatt Merket for god design, sist i 2014, og den internasjonale prestisjeprisen Red Dot Design Award.

Figgjo AS eksporterer 40 % av produksjonen til Europa, Midtøsten, Asia og Sørøst-Asia. Porselen fra Figgjo AS er attraktivt for norske kokker og vi er en stolt sponsor av kokkelandslagene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Nederland, Sveits og Ungarn.

Powered by Labrador CMS