Hellstrøm og Eric Berntson

Eyvind Hellstrøm lanserer gløgg

Nå lanserer Eyvind Hellstrøm sin egen gløgg. Produktet som er et prosjekt mellom Eyvind Hellstrøm og Moestue Grape Selections, lanseres i Vinmonopolets bestillingssortiment fra 7. november.

Publisert

Eyvind Hellstrøm har utviklet den nye gløggen sammen med Eric Berntson fra Snälleröds i Sverige. (Foto: Sune Eriksen)

Gløgg er en drikk med historie helt tilbake til middelalderen og som opprinnelig ble brukt som medisin. Allerede på 1500-tallet gjorde den svenske kongen Gustav Vasa gløggen til en populær drikk, og siden den gang har gløgg vært en viktig del av svenske tradisjoner.

– Jeg håper denne gløggen kan bidra til å skape den gode julestemningen, sier Eyvind Hellstrøm, her sammen med Christopher Moestue i Moestue Grape Selections. (Foto: Morten Holt)

Det var derfor naturlig å se til svenskene for kompetanse når Hellstrøm skulle utvikle sin egen gløgg. Hellstrøm ønsket å lage en rød kvalitetsgløgg basert på nordiske tradisjoner, og har satt sitt eget preg på produktet med sin egen krydder-resept, ved å redusere sukkerinnholdet og ved å øke friskheten.

Du kan lese mye mer om denne gløggen og Hellstrøms tanker om gløgglanseringen i det kommende nummeret av Horeca, som har utgivelse i midten av november.

Gode, skandinaviske tradisjoner

Eyvind Hellstrøm. (Foto: Morten Holt)

– Jeg ønsket å lage en gløgg som er laget på gode, skandinaviske tradisjoner. For meg er julen en tid for å være sammen og dele gode øyeblikk over mat og drikke. I Norge er vi vant til å drikke gløgg alene som aperitiff, mens i Sverige serverer man gjerne gløgg sammen med hjemmelagde småretter. Dette er en hyggelig tradisjon som vi kan la oss inspirere av her hjemme, nå som julen står på trappene, sier Hellstrøm.

62 grader

Etter suksess med både vin og akevitt, lanseres nå Hellstrøm Gløgg i november. (Foto: Sune Eriksen)

Hellstrøm Gløgg er en økologisk rødsvinsgløgg hvor alle ingrediensene er dyrket økologisk. Kardemomme, nellik, ingefær, appelsin og akasiehonning er noen av ingrediensene. Gløggen, som har 15 % alkohol, er ferdig blandet og skal kun varmes.

Gløggprodusenten Snälleröds holder til i Skåne i Sverige. (Foto: Sune Eriksen)

I tillegg til å nytes alene som aperitiff, kan Hellstrøm Gløgg gjerne drikkes sammen med juletapas eller småretter.

– Jeg anbefaler å varme Hellstrøm gløgg til 62 grader. Slik bevarer man gløggens karakter og forhindrer at de gode smakene forsvinner. Om ønskelig kan man servere skåldede mandler og rosiner til. Jeg anbefaler også å drikke denne gløggen kald, forteller Hellstrøm.

Hellstrøm Gløgg er laget i samarbeid med produsenten Snälleröds i Skåne i Sverige, og er laget i et begrenset parti på 5000 flasker.

Hellstrøm Gløgg

Smaksnotat: Les smaksnotatet i neste utgave av magasinet Horeca (nummer 7 2014)

Produsent: Eyvind Hellstrøm og Snälleröds, Sverige

Alkohol: 15 %

Pris: 150 kroner (BU, Vinmonopolet)

Importør: Moestue Grape Selections

Du kan lese mye mer om denne gløggen og Hellstrøms tanker om gløgglanseringen i det kommende nummeret av Horeca, som har utgivelse i midten av november.

Følg og lik gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og på Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS